Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, Στίβι Γουόντερ, Όπρα Γουίνφρεϊ και Μπιλ Κλίντον στην κηδεία της μεγάλης ντίβας  – Ντυμένη στα ολόχρυσα, όπως ήταν η τελευταία της επιθυμία – Ρίγη συγκίνησης στη συναυλία προς τιμήν της

«Ain’t we ridin’ on the freeway of love in my pink Cadillac?» τραγουδούσε κάποτε η «βασίλισσα της σόουλ» Αρίθα Φράνκλιν στο θρυλικό κομμάτι του 1985 «Freeway of Love». Σήμερα, λίγο πριν από το τελευταίο αντίο στην μεγάλη ντίβα, ένας στόλος vintag, ροζ Cadillac της αποτίουν το δικό τους φόρο τιμής.

Τα αυτοκίνητα παρατάχθηκαν το ένα πίσω από το άλλο προς τιμήν της βασίλισσας που τα ύμνησε μέσα από τη μεγάλη επιτυχία της.

Η κηδεία της Φράνκλιν, η οποία έφυγε από τη ζωή στις αρχές Αυγούστου, σε ηλικία 76 ετών, έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο, πραγματοποείται στο Greater Grace Temple του Ντιτρόιτ.

cadillac

Το ανοιχτό, χρυσό φέρετρο της ντίβας ήταν τοποθετημένο μπροστά από την εκκλησία, όπου πλήθος κόσμου συνέρρεε για δύο ημέρες, αφού η σορός της εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Με χρυσά γράμματα, οι τοίχοι έγραφαν «Μία γιορτή που ταιριάζει σε μία βασίλισσα», ενώ εκείνη ήταν ντυμένη στα ολόχρυσα, όπως ήταν η επιθυμία της, εν αντιθέσει με δύο ημέρες που ήταν στα κατακόκκινα.

19961326

Πλήθος κόσμου και «οσκαρικές» αφίξεις 

Στην λαμπρή τελετή θα είναι φυσικά μέλη της οικογένειας της Βασίλισσας της Σόουλ Aretha Franklin, αλλά και διάσημα ονόματα όπως:  η Όπρα Γουίνφρι, ο Σμόκι Ρόμπινσον, οι ακτιβιστές Τζέσε Τζάκσον και Αλ Σάρπτον, ο Στίβι Γουόντερ, η Αριάνα Γκράντε και η Τσάκα Καν. Και φυσικά πολλοί άλλοι

Παρών είναι και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος αναμένεται να εκφωνήσει και επικηδειο.

Απλός κόσμος που λάτρεψε την Αρίθα Φράνκλιν βρέθηκε ΄διπλα στο φέρετρό της, ενώ έξω από την εκκλησία, έχει στηθεί μία τεράστια οθόνη, από όπου θα μεταδίδεται ζωντανά η τελετή.

aretha

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here