Λίγοι τις έδιναν ως φαβορί αλλά Αργεντινή και Ισπανία τους διέψευσαν όλους και έφτασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής του Μουντομπάσκετ της Κίνας διεκδικώντας τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας

Η ανάκρουση των εθνικών ύμνων μόλις ολοκληρώθηκε. Οι δύο ομάδες πήραν τις τελευταίες οδηγίες από τους τεχνικούς και είναι έτοιμες για το τζάμπολ.

Πρώτο καλάθι του τελικού για την Ισπανία από τον Οριόλα.

Με ένα σερί 7-0 ξεκίνησε το ματς η «ρόχα» πριν ο Ντέλια σπάσει το ρόδι για την Αργεντινή. 2-7 το σκορ.

Πρώτο τάιμ-άουτ για την Αργεντινή η οποία δείχνει εκτός κλίματος τελικού βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-12 μετά από 3 λεπτά αγώνα.

Δύο εύστοχα τρίποντα του Μπρουσίνο μειώνουν τη διαφορά στους 6 πόντους για την «αλμπισελέστε» (8-14).

Κλέβει τη μπάλα ο Καμπάτσο και σκοράρει μειώνοντας ακόμα περισσότερο. (10-14)

Με ένα εκνέου ξέσπασμα καθοδηγούμενο από τους Κλαβέρ, Ρίμπας και Ερνανγκόμεζ η Ισπανία έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +9. Μπλοκαρισμένη η Αργεντινή που έχει ως πρώτο σκόρερ τον Μπρουσίνο, με 8 πόντους ενώ ο Λούις Σκόλα είναι χωρίς πόντο και ουσιαστική συνεισφορά στο ματς μέχρι στιγμής.

Τέλος πρώτης περιόδου. Σκορ 14-23

Μετά από δύο λεπτά στην δεύτερη περίοδο το σκορ είναι 14-31 υπέρ των Ισπανών με πρωταγωνιστή τον Ρούντι που πέτυχε δύο σερί τρίποντα.

Η Αργεντινή προσπαθεί να αντιδράσει με τον Λαπροβίτολα και μειώνει σε 19-31. 6′:28” ακόμα για το τέλος του ημιχρόνου.

31-39 το σκορ δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Εδώ και ώρα η διαφορά έχειπαγιωθεί μεταξύ των 8 και 10 πόντων υπέρ της Ισπανίας.

Τέλος ημιχρόνου. 31-43 το σκορ.

11 ριμπάουντ παραπάνω μετράνε οι Ισπανοί στο πρώτο ημίχρονο (26-15) με τα 10 από αυτά να είναι επιθετικά έναντι μόλις 2 των Αργεντίνων, οι οποίοι έχουν υποπέσει και σε 10 λάθη. Αν η «αλμπισελέστε» θέλει να έχει τύχη στο ματς πρέπει να εμφανίσει ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως να «ξυπνήσει» ο Λούις Σκόλα.

43 πόντους είχαν πετύχει οι Ισπανοί στο ημίχρονο και στον τελικό του 2006 απέναντι στην Ελλάδα, με τη διαφορά όμως τότε να είναι στο +20 υπέρ τους. Σε κάθε περίπτωση αυτός είναι άλλος ένας καλός οιωνός για την «φούρια ρόχα» που φαίνεται ότι η Ασία σε συνδυασμό με αντίπαλο που φοράει «γαλανόλευκα», ή «κυανόλευκα» αν προτιμάτε, στον τελικό, της ταιριάζουν.

Καμία βελτίωση για την Αργεντινή στην αρχή της τρίτης περιόδου, τη στιγμή που η Ισπανία πετάει….φωτιές σε άμυνα και επίθεση και εκτοξεύει τη διαφορά στο +19!! 33-53 το σκορ.

Τη διαφορά στο παιχνίδι μέχρι στιγμής την κάνουν κυρίως τα επιθετικά ριμπάουντ τα οποία είναι 2-12 υπέρ των Ισπανών.

Καλάθι και φάουλ τώρα από τον Ρούμπιο και το σκορ γίνεται 33-55

Σταθερά στους 20 πόντους η διαφορά. 43-63 το σκορ. Λίγο νωρίτερα σκόραρε και ο Σκόλα τους πρώτους του πόντους στο ματς με 2 ζευγάρια εύστοχων βολών.

Τέλος τρίτης περιόδου. 47-66 το σκορ και η Ισπανία έχει πιάσει ήδη το τρόπαιο με το ένα χέρι. Μένει μία περίοδος ακόμα για να δούμε αν έχει η Αργεντινή το σθένος να κάνει μία ακόμα μεγάλη έκπληξη αν και τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν είναι καθόλου υπέρ της…

Η Αργεντινή πιέζει σε όλο το γήπεδο προσπαθώντας να πετύχει αυτό που μοιάζει ακατόρθωτο. Παρ’όλα αυτά υποχρεώσε την Ισπανία σε δύο απανωτά λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκε μειώνοντας σε 54-68.  7′: 10” ακόμα για τη λήξη.

Κρίσιμο καλάθι και φάουλ του Γιουλ την ώρα που η Αργεντινή είχε μειώσει στους 12 πόντους. 57-73 το σκορ.

Οι Ισπανοί μέχρι στιγμής είναι πολύ ψύχραιμοι και σοβαροί έχοντας απορροφήσει τιες προσπάθειες αντεπίθεσης της Αργεντινής, η οποία έχει μειώσει τη διαφορά αλλά δεν έχει πλησιάσει απειλητικά. 66-80 το σκορ.

Λιγότερο από δύο λεπτά πριν τη λήξη του τελικού  το σκορ είναι 72-93, με τη διαφορά να έχει επιστρέψει πάλι σε δυσθεώρητα ύψη. Η Ισπανία θα στεφθεί Πρωταθλήτρια Κόσμου για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά το 2006 και το πανηγύρι σε κερκίδα και πάγκο έχει ήδη ξεκινήσει.

Καθολική αποθέωση για τον Λούις Σκόλα από όλούς όσους βρίσκονται στο γήπεδο τη στιγμή που αντικαταστάθηκε και πέρασε εκτός παρκέ.

Τέλος αγώνα, 95-75 το τελικό σκορ! Με μία φοβερή εμφάνιση η Ισπανία ολοκλήρωσε την αήττητη πορεία της κόντρα στην Αργεντινή στο τουρνουά και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here