Δείτε το Boeing να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στον διάδρομο – Κατέρρευσε το ριναίο στέλεχος προσγείωσης και στη συνέχεια το αεροσκάφος ανεξέλεγκτο κατέληξε εκτός διαδρόμου – Από τους 177 επιβάτες ανασύρθηκαν 122 τραυματισμένοι – Δεν υπάρχουν νεκροί

Βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στη δημοσιότητα που δείχνει το Boeing 737-800 της Pegasus να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στον διάδρομη προσγείωσης του αεροδρομίου «Σαμπιχά Γκιοκτσέν» της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια να καταλήγει εκτός διαδρόμου και να κόβεται σε τρία κομμάτια.

Όπως φαίνεται από το βίντεο αλλά και όπως λένε οι ειδικοί, το αεροπλάνο δείχνει να κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη από την κανονική που θα έπρεπε να έχει κατά την φάση της προσγείωσης. Στη συνέχεια φαίνεται να καταρρέει (για άγνωστο λόγο) το ριναίο σκέλος προσγείωσης με αποτέλεσμα να αεροπλάνο αρχικά να σέρνεται με το ρύγχος στον διάδρομο και στη συνέχεια εκτός ελεγχου να καταλήγει στο χαντάκι εκτός διαδρόμου όπου και η άτρακτος έσπασε σε τρία κομμάτια.

Σαν από θαύμα κανένας από τους 177 επιβάτες του αεροπλάνου δεν σκοτώθηκε, όμως 122 από αυτούς έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, δίχως να έχουν γίνει ακόμη γνωστές λεπτομέρειες για την κατάστασή τους.

Συγκλονιστικές εικόνες από το σήμειο της συντριβής

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη διάλυση αεροπλάνου, Boeing 737-800, στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Το αεροπλάνο κόπηκε στα τρία όταν  βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν νεκροί. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 120 τραυματίες που  μεταφέθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.

Τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και μεταφερθεί σε νοσοκομεία, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά.

«Δεν υπάρχουν νεκροί, υπάρχουν τραυματίες, τους απεγκλωβίζουμε», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Συγκοινωνιών Τσαχίτ Τουράν.

Ο διάδρομος προσγείωσης ήταν ολισθηρός εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που πλήττει την Κωνσταντινούπολη.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της προσγείωσης και το αεροσκάφος, αφού εξάντλησε τα όρια του διαδρόμου δίχως να μπορέσει να σταματήσει βρέθηκε να φεύγει έξω από αυτόν και να πέφτει σε παρακείμενο χωράφι το οποίο μάλιστα είχε και μεγάλη υψομετρική διαφορά από τον διάδρομο.

Εξαιτίας της βίαιης πρόσκρουσης, το αεροπλάνο κόπηκε σε τρία κομμάτια με το εμπρός να αποχωρίζεται εντελώς από την υπόλοιπη άτρακτο και το πίσω, κοντά στο τμήμα της ουράς να παραμένει στη θέση του.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα που αεροσκάφος της συγκεκριμένης εταιρείας βγαίνει από τον διάδρομο προσγείωσης και μάλιστα στο ίδιο αεροδρόμιο. Το προηγούμενο περιστατικό είχε σημειωθεί στις 7 Ιανουαρίου, αλλά τότε η έξοδος ήταν πολύ πιο «ήπια» και δεν είχαν αναφερθεί τραυματίες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here