Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Σχεδίου Δίκαιας Μετάβασης, αναφορικά με την «παράλειψη της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών από τις δράσεις του σχεδίου», απέστειλε ο βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Πάτσης.

Όπως επισημαίνει, «στην πραγματικότητα το προτεινόμενο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, εφόσον επικυρωθεί σε αυτή του την μορφή, θα επιτείνει ακόμη περισσότερο την υφιστάμενη κατάσταση της Δυτικής Μακεδονίας των δύο ταχυτήτων», επειδή, όπως τονίζει, «σαφέστατα ο Νομός Γρεβενών στην εφαρμογή αυτού του Σχεδίου θα βρεθεί σε ακόμη χειρότερη κατάσταση από αυτή που βρίσκεται σήμερα».

Επίσης, αναφέρει ότι στο σκέλος των ελαφρύνσεων του ενεργειακού κόστους, «οι πολίτες στα Γρεβενά μένουν και πάλι εκτός του σχεδιασμού, παρά το γεγονός, ότι πρόκειται για έναν κατεξοχήν ορεινό Νομό, με μακρύ και σκληρό χειμώνα και με χαμηλότερες θερμοκρασίες από τον μέσο όρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

Μάλιστα, ο βουλευτής Γρεβενών αναφέρει, ότι «δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την ενίσχυση των πολιτών που παλεύουν εννέα μήνες το χρόνο με το κρύο στο πρόγραμμα ‘Εξοικονομώ- Αυτονομώ’, καθώς παρέχεται ενίσχυση επιπλέον 10% για τους ενεργειακούς δήμους, ενώ για τα ορεινά Γρεβενά που το έχουν περισσότερη ανάγκη, όχι».

Η επιστολή εστάλη εκτός των άλλων, στον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Χρ. Τριαντόπουλο, τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δ. Σκάλκο, τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλ. Σδούκου, τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γ. Κασαπίδη, τον διοικητή ΟΑΕΔ, Σπ. Πρωτοψάλτη, και τον διευθύνοντα σύμβουλο ΔΕΗ, Γ. Στάσση.

«Σας καλώ λοιπόν, έστω και την ύστατη στιγμή να μην καταδικάσετε το Νομό Γρεβενών σε μεγαλύτερο οικονομικό μαρασμό», καταλήγει ο Ανδρέας Πάτσης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ορίσουν «τις ελαφρύνσεις και τις ενισχύσεις οριζόντια, ώστε το σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, να είναι όχι κατ’ όνομα αλλά πραγματικά Δίκαιο για το Νομό Γρεβενών και τους Γρεβενιώτες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here