“Αγαπούμε τα ζώα. Αγαπούμε όμως και την ευταξία και τη δημόσια υγεία και ασφάλεια των πολιτών”.

Δήμος Καστοριάς:

Το τελευταίο διάστημα η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας & Καθαριότητας έχει εντατικοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περισυλλογής και φροντίδας για τα αδέσποτα ζώα σε όλες τις περιοχές του Δήμου Καστοριάς.

Και αυτό, διότι παρατηρήθηκαν πρόσφατα αρκετά κρούσματα με φόλες, κάτι που είναι εντελώς καταδικαστέο απ’ όλους μας, ενώ παράλληλα θα πρέπει να υπάρχει και η στοιχειώδης προστασία των πολιτών από επικίνδυνα αδέσποτα.

Σε αυτό το στάδιο, με συγκεκριμένα βήματα, γίνεται περισυλλογή, καταγραφή, τσιπάρισμα με τη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων και κατόπιν μεταφορά στο υπάρχον καταφύγιο για την απαραίτητη περίθαλψη και φροντίδα.

Για το λόγο αυτό καλούνται οι φιλοζωικές οργανώσεις και σωματεία, αλλά και οι δημότες και οι πολίτες να απευθύνονται στην αρμόδια υπηρεσία (2467081318) και να ενημερώνουν για τα σημεία που έχουν εντοπιστεί επικίνδυνα αδέσποτα, αλλά και για όσα χρειάζονται βοήθεια, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Αγαπούμε τα ζώα. Αγαπούμε όμως και την ευταξία και τη δημόσια υγεία και ασφάλεια των πολιτών και γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μας, με την απαραίτητη συνεννόηση και κατάλληλη συμπεριφορά, να μεριμνήσουμε για ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, συμμετέχοντας και συμβάλλοντας παράλληλα στην ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here