Με γοργό βηματισμό προχωρά ο Δήμος Νεστορίου την υλοποίηση σημαντικών  παρεμβάσεων για  τη  βελτίωση της  εσωτερικής  οδοποιίας στους  δημοτικούς  του οικισμούς. Έργα που αποτελούν βασική προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη του δήμου, παράλληλα θα βοηθήσουν την καθημερινότητα των δημοτών.  Στόχος της δημοτικής αρχής είναι, τα επόμενα χρόνια να καταφέρει  να δώσει  μια άλλη ταυτότητα στην περιοχή, να την καταστήσει  πόλο έλξης και  να αναδείξει  τα πλεονεκτήματα της . Προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη μέσα στον πρώτο χρόνο της δημοτικής θητείας, δρομολογήθηκαν ή υλοποιούνται 4 έργα οδοποιίας και επικαιροποιούνται 10 μελέτες που συνολικά θα καλύψουν τις ανάγκες σχεδόν όλων των χωριών. Ειδικότερα:

 1. Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, η χρηματοδότηση έργου του Δήμου Νεστορίου με συνολικό προϋπολογισμό 250.000 ευρώ από εθνικούς πόρους, για την υλοποίηση σειράς παρεμβάσεων στα δίκτυα εσωτερικής οδοποιίας Νεστορίου (2 δρόμοι), Επταχώριου (2), Χρυσής (2), Πευκοφύτου (2), Πεύκου (2), Κυψέλης (1), Πτελέας (1) και Αγίας Άννας (1). Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

2. Δημοπρατήθηκε και ολοκληρώθηκε η εσωτερική οδοποιία του οικισμού Καλή Βρύση με αρχικό προϋπολογισμό 54.000 ευρώ.

3. Δημοπρατήθηκε και αναμένεται άμεσα η έναρξη κατασκευής έργου 120.000 ευρώ για την ασφαλτόστρωση δύο δρόμων στη Διποταμία και τη λιθόστρωση ενός δρόμου στο Νεστόριο.

4. Δημοπρατήθηκε το έργο  της ασφαλτόστρωσης Kρανοχωρίου συνολικού προϋπολογισμού,  230.000 ευρώ, το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα  leader plus  την περίοδο 2014 – 2019,  και ξεκινούν σύντομα οι εργασίες  του, αφού προηγήθηκαν αλλαγές στην αρχική μελέτη και πλέον θα καλυφθούν οι ανάγκες σχεδόν όλου του οικισμού.

Παράλληλα, ο Δήμος Νεστορίου έχει ήδη έτοιμες 4 μελέτες εσωτερικής οδοποιίας των οικισμών Κοτύλης, Κομνηνάδων, Αγίας Άννας και Γράμμου, προκειμένου να διεκδικήσει το επόμενο χρονικό διάστημα, την ένταξή τους στο Πρόγραμμα Α. Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσης, 6 μελέτες αναπλάσεων που αφορούν τους οικισμούς Νεστορίου, Κρανοχωρίου, Πτελέας, Κυψέλης, Επταχωρίου, Χρυσής και Πευκοφύτου, επικαιροποιούνται για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ που θα ξεκινήσει το 2021. Ταυτόχρονα γίνονται ενέργειες προκειμένου να ενταχθεί μεγάλο μέρος της εσωτερικής οδοποιίας του Χιονάτου στο ήδη κατασκευαζόμενο έργο του δρόμου Νεστόριο – Χιονάτο – Διποταμία.

«Με τις παραπάνω παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, καθώς και με ανάλογες νέες που θα αναπτυχθούν κατά τα επόμενα χρόνια της δημοτικής περιόδου, αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά η εσωτερική οδοποιία σχεδόν όλων των οικισμών του Δήμου Νεστορίου» , δήλωσε ο δήμαρχος Νεστορίου κ Χρήστος Γκοσλιόπουλος.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here