Τρίτος γύρος χημικών στην πλατεία Συντάγματος – Στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι μεταφέρθηκε άνδρας που δέχθηκε επίθεση αγνώστων στη Σόλωνος – Καταφύγιο για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους αναζητούσαν οι πολίτες

Σε κόλαση από τα χημικά έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας αφού το προβοκατόρικο σχέδιο για να διαλυθεί το συλλαλητήριο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι διαδηλωτές υποχρεώθηκαν να απομακρυνθούν για να προστατεύσουν τα παιδιά τους και τους εαυτούς τους, ενώ πρωτοφανή γεγονότα καταγράφονται περίπου από τις δυόμισι το μεσημέρι: Ενας άνδρας έχει μεταφερθεί μαχαιρωμένος από την οδό Σόλωνος, όπου δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι του έκαψαν τη μοτοσυκλέτα του. Παιδιά έχουν λιποθυμήσει – ένα δίχρονο νήπιο διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, ενώ περίπου στις 4.30 το απόγευμα ξεκίνησε ο τρίτος γύρος της ρίψης των χημικών.

Η αστυνομία έσπευσε να αποδώσει τα επεισόδια στη δράση ακροδεξιών, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούσαν να περάσουν αντιεξουσιαστές στο Σύνταγμα. Πριν από λίγο, ένας φωτορεπόρτερ δέχθηκε άγρια επίθεση και άγνωστοι τον χτύπησαν στο κεφάλι.

Μαχαίρωσαν άνδρα στη Σόλωνος

Την ώρα του παλλαϊκού συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος, άγνωστοι μαχαίρωσαν έναν άντρα ηλικίας περίπου 45 ετών στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Σόλωνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ ο τραυματίας έχει μαχαιρωθεί στον μηρό και στους γοφούς περίπου 11 φορές και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Μέχρι τώρα δεν έχει διασαφηνιστεί αν ο τραυματίας συμμετείχε στη μεγάλη συγκέντρωση.

matomenos03
matomenos02

 

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι ο τραυματίας έφερε πάνω του την ελληνική σημαία.

Οι άγνωστοι που μαχαίρωσαν τον άντρα έκαψαν και τη μοτοσικλέτα του.

Δείτε φωτογραφίες:

12
13
14

 

mixani1
mixani2
mixaqni3
mixani-fotia01

Επεισόδια έξω από τη Βουλή, στις σκάλες που οδηγούν στο βασικό κτίριο, σημειώθηκαν λίγο πριν τις 14:30, με την αστυνομία να κάνει αδικαιολόγητη και ευρεία χρήση χημικών αδιακρίτως, με συνέπεια ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών που βρισκόταν στο σημείο, να απομακρυνθεί εσπευσμένα, με κίνδυνο να υπάρξουν τραυματισμοί.

Με αφορμή την επίθεση από μία μικρή μερίδα περίπου 20-30 διαδηλωτών, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, προκαλώντας τη διάσπαση της μεγάλης συγκέντρωσης ακριβώς μπροστά στη Βουλή.

Αρχικά, μία ομάδα διαδηλωτών θέλησαν να ανέβουν τη σκάλα, βρίσκοντας αντίσταση από μία διμοιρία των ΜΑΤ, οι οποίοι τους εμπόδισαν να πραγματοποιήσουν τον σκοπό τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here