Συγκέντρωση στο προαύλιο χώρο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στις 20:00, ενόψει της απόφασης για την Χρυσή Αυγή που αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Πρόκειται για τη ετυμηγορία μίας δίκης που αντίστοιχη της δεν έχει υπάρξει σε παγκόσμιο επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία. Και όχι μόνο γιατί η μακρόχρονη ακροαματική διαδικασία κράτησε πεντέμισι σχεδόν χρόνια. Η διάρκεια της, πάντως, δεδομένων των συνθηκών κρίνεται λογική. Με 68 Χρυσαυγίτες κατηγορούμενους, 216 μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, 14 δικηγόρους πολιτικής αγωγής και 50 συνηγόρους υπεράσπισης, ένα παραπεμπτικό βούλευμα που ξεπερνούσε τις 1.000 σελίδες, ψηφιοποιημένο υλικό με στοιχεία που υπερέβαινε σε χωρητικότητα τα δύο terrabyte καθώς και ανάγνωση 438 εγγράφων – οι συνολικά 453 συνεδριάσεις του δικαστηρίου και πάλι λίγες μοιάζουν.

Η ουσία, ωστόσο, αυτής της δίκης δεν βρίσκεται στους αριθμούς, στον χρόνο, στα στατιστικά και τα τεχνικά της χαρακτηριστικά. Εντοπίζεται στο επιτακτικό αίτημα των λειτουργών της δημοκρατίας, των υπερασπιστών της νομιμότητας, των εγγυητών της συνταγματικής τάξης, των υποστηρικτών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και, φυσικά, της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, να αποδοθεί δικαιοσύνη. Εξάλλου οι κατηγορούμενοι, οπαδοί της μισαλλόδοξης βίας, του εθνοφυλετικού μίσους, της βάναυσης περιφρόνησης της ανθρώπινης ζωής δεν δικάσθηκαν για τις απεχθείς ολοκληρωτικές ιδέες τους. Δικάσθηκαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης για τα βαριά κακουργήματα που φέρονται να διέπραξαν.

Παράλληλα, σε όλη την Καστοριά, το συνθηματάκι «Δεν είναι αθώοι, οι ναζί στη φυλακή» διακριτικά κάνει την παρουσία του σε κάθε πίνακα ανακοινώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here