Αποχώρησε από την εκδήλωση ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου – Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει στη συμφωνία με τη Λιβύη και ανέφερε ότι θα εγκριθεί από την τουρκική εθνοσυνέλευση – «Δύο γεωτρύπανα μας το Φατίχ και το Γιαβούζ και 2 σεισμογραφικά μας πλοία συνεχίζουν τις εργασίες τους»

Ανυποχώρητος στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαμηνύοντας ότι η Άγκυρα δεν θα υποκύψει. Η συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα, ανέφερε, θα εγκριθεί από το τουρκικό κοινοβούλιο.  Η παρέμβασή του έγινε στα εγκαίνια του αγωγού TAP, δίπλα από τα σύνορα με την Ελλάδα, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του παριστάμενου υφυπουργού Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος απεχώρησε εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε: «Κάποιοι αντί για δίκαια διανομή των πηγών στην ανατολική Μεσόγειο προτιμούν την ρητορική της απειλής και των εκβιασμών. Καμία χώρα δεν είναι πιο πάνω από το διεθνές δίκαιο. Κανένας δεν μπορεί να φτάσει κάπου με την λογική το έκανα και τελείωσε. Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε τέτοια ζητήματα».

Μάλιστα, σημείωσε ότι «δύο γεωτρύπανα μας το Φατίχ και το Γιαβούζ και 2 σεισμογραφικά μας πλοία συνεχίζουν τις εργασίες τους. Δεν θα τραβήξουμε από εκεί τα πλοία μας επειδή αυτοί ξεφωνίζουν. Με την Λιβύη κάναμε τη συμφωνία μας. Τώρα άρχισαν να απειλούν την Λιβύη. Μετά η συμφωνία θα έρθει στο κοινοβούλιο μας και θα προχωρήσουμε το θέμα σε άλλη μορφή. Από τις γεωτρήσεις μας δεν θα έρθει σύγκρουση ή αίμα αλλά ειρήνη και ευημερία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here