Στο πόδι πέρασαν τις ημέρες του Πάσχα οι πυροσβέστες στη Δυτική Μακεδονία, όπως συνηθίζουν άλλωστε και σε όλες τις επίσημες αργίες, προκειμένου να βρίσκονται στην υπηρεσία των πολιτών για την άμεση κατάσβεση πυρκαγιών, για συνδρομή σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, απεγκλωβισμούς πολιτών από ανελκυστήρες, αλλά και για την προληπτική επιτήρηση σε συγκοινωνιακούς κόμβους της Εγνατίας Οδού. Τις μέρες του Πάσχα η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει αρκετά συμβάντα, ευτυχώς όχι σοβαρά, όπως για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε Ι.Χ. όχημα στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού προς την Καστοριά, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει κάποιος από τους επιβαίνοντες, παρά το γεγονός ότι το όχημα κάηκε ολοσχερώς.
Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε καμινάδα κατοικίας στην περιοχή της Καστοριάς, χάρη στην οποία η φωτιά δεν επεκτάθηκε στην κεραμοσκεπή, με αποτέλεσμα να μην σημειωθούν σοβαρές ζημίες στην κατοικία. Επίσης στην Καστοριά η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε κατοικία από μαγειρικό σκεύος που ξεχάστηκε στο μάτι ηλεκτρικής κουζίνας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε επίσης για την κατάσβεση κάποιων αγροτικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε χορτολιβαδικές εκτάσεις, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες σε έξι περιπτώσεις.
Μιλώντας στο e-ptolemeos.gr ο Διοικητής της Περιφερειακής Διεύθυνσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Ανδρέας Παπαζαχαρίας, τόνισε ότι «ως υπηρεσία είμαστε σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, κάθε μέρα και τις αργίες το 20% του προσωπικού βρίσκεται εν υπηρεσία, ενώ πάντα βρίσκεται σε άμεση επιφυλακή ένα πρόσθετο 20%, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις πολύ σοβαρών συμβάντων καλείται όλο το προσωπικό, όπως συμβαίνει τους καλοκαιρινούς μήνες για την αντιμετώπιση μεγάλων πυρκαγιών». Ο κ. Παπαζαχαρίας σημείωσε ότι «ευτυχώς, το φετινό Πάσχα δεν είχαμε κάποιο πολύ σοβαρό περιστατικό, ωστόσο οι πυροσβέστες ήταν στο πόδι για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος, ενώ κάποιες ώρες βγάλαμε και πυροσβεστικά οχήματα σε κάποιους κόμβους της Εγνατίας Οδού -σε ώρες που υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία». Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει επάρκεια προσωπικού στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας ο Περιφερειακός Διοικητής είπε ότι «είμαστε σε καλό σημείο, γιατί μονιμοποιήθηκαν πέρσι κάποιοι πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης. Τώρα περιμένουμε και την πρόσληψη των επιτυχόντων –επιλαχόντων του διαγωνισμού του 2011, πρόκειται για 876 άτομα πανελλαδικά, ενώ μέσα στον Μάιο περιμένουμε να γίνει και η πρόσληψη του καινούριου εποχικού προσωπικού».

Πηγή: e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here