Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το χθεσινό (3/12/218) περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2019.

«Ρεαλιστικό και καθαρά υπηρεσιακό» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ηλίας Κάτανας, ο οποίος τόνισε ότι φέτος θα είναι αυξημένος κατά τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και θα ανέρχεται στα 56 εκατομμύρια.

Για «έλλειψη οράματος, στρατηγικής, στόχων και δράσεων», κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Δακής, επισημαίνοντας ότι πάρα τις αρχικές της εξαγγελίες εφαρμόζει πλέον «με ακρίβεια» όσα λέει το Παρατηρητήριο.

Για προϋπολογισμό που «όχι μόνο δεν μπορεί να σταθεί όρθια η Περιφέρεια, αλλά ούτε να μπουσουλίσει» ανέφερε η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, η οποία έκανε ιδιαίτερο λόγο για τις «λειτουργικές δαπάνες, οι οποίες είναι μεγαλύτερες από τις δαπάνες για επενδύσεις», επισημαίνοντας ότι προβλέπει για την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών 4% και από 6% για τις Περιφερειακές Ενότητες Φλώρινας και Καστοριάς.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, Γιάννης Βήττας, χαρακτήρισε «διαδικαστικό» τον προϋπολογισμό, ο οποίος όπως ανέφερε είναι «στα όρια της συντήρησης της λειτουργίας της Περιφέρειας».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here