Σκούρα τα πράγματα για τον Πρόεδρο Νίκο Σαρρή και το Επιμελητήριο Κοζάνης, καθώς ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα προστίθεται στο ήδη βεβαρημένο ιστορικό της παρούσας θητείας. Το επιμελητήριο, είναι πλέον αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο απώλειας των εσόδων του, λόγω μη εναρμόνισης με τη Νομοθεσία. Συγκεκριμένα, εάν δεν γίνουν άμεσα ενέργειες για την υποβολή εγγράφων που επιβάλλει ο Επιμελητηριακός Νόμος, σχετικά με την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων και τον ισολογισμό του έτους 2018, τα έσοδα του ΕΒΕ που προκύπτουν από τις Υπηρεσίες του ΓΕΜΗ, θα μεταφερθούν στα ταμεία του Υπουργείου Ανάπτυξης! Επιπλέον, πέραν της οικονομικής ασφυξίας που με βεβαιότητα θα προκύψει, προβλέπεται πως δεν θα εγκριθεί ο προϋπολογισμός για το επόμενο οικονομικό έτος, με ότι αυτό συνεπάγεται. Το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι μακρινό, καθώς για πρακτικούς λόγους που αναλύονται παρακάτω, η εναρμόνιση με τη Νομοθεσία στο μικρό αυτό διάστημα φαντάζει αδύνατη.

Οι αιτίες της μη εναρμόνισης

Οι αιτίες της αδυναμίας εναρμόνισης είναι δύο. Πρώτα, το ότι δεν μπορούν να παρουσιαστούν ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις με το Εκθεσιακό Κέντρο. Η αδυναμί αυτή, προέκυψε από τη βιαστική απόφαση του Προέδρου Ν. Σαρρή να δρομολογήσει και να εισηγηθεί το κλείσιμο του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την ολοκλήρωση των οικονομοτεχνικών εκκρεμοτήτων του Εκθεσιακού (οικονομικές καταστάσεις κλπ). Το γεγονός αυτό, του προκάλεσε αδυναμία στη διαχείριση των διοικητικών θεμάτων του Επιμελητηρίου και σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες του Νόμου. Ο λόγος είναι το ότι οι οικονομικές καταστάσεις του ΕΒΕ πρέπει να είναι ενοποιημένες με αυτές του Εκθεσιακού, οι οποίες δεν έχουν εκδοθεί.

Δεύτερο και σημαντικότερο, είναι το ότι οι οικονομικές καταστάσεις απαιτούν την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου. Είναι γνωστό το ότι το ΔΣ καταψήφισε αιτιολογημένα και με ευρεία πλειοψηφία τις οικονομικές καταστάσεις του 2018. Σε εκείνη την ιστορική συνεδρίαση, το ΔΣ έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σχετικά και με την απώλεια της εμπιστοσύνης του στο πρόσωπο του Προέδρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ, e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here