H ρύθμιση θα αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά και όσους δεν έχουν δικαίωμα υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό, όπως εργαζόμενοι με μπλοκάκια και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει τα βιβλία τους και αποκλείονταν γιατί δεν είχαν τουλάχιστον μια κερδοφόρο χρήση

Προς νέα ρύθμιση χρεών προς την εφορία έως και σε 120 δόσεις προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η ρύθμιση θα αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά και όσους δεν έχουν δικαίωμα υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό, όπως εργαζόμενοι με μπλοκάκια και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει τα βιβλία τους και αποκλείονταν γιατί δεν είχαν τουλάχιστον μια κερδοφόρο χρήση.

Προϋπόθεση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση είναι να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις του τρέχοντος έτους ή να έχουν τακτοποιήσει χρέη που δημιουργήθηκαν ως το τέλος του 2017.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νέα ρύθμιση είναι πολύ πιθανό να προβλέπει:

– διαγραφή του 85% των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής

– ελάχιστο ποσό δόσης στα 50 ευρώ και μέγιστο αριθμό δόσεων στις 120

– διαγραφή του 95% των οφειλών από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση

Η ρύθμιση αναμένεται ότι θα είναι έτοιμη ως το τέλος του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται στα 101,7 δισ. ευρώ για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2018, ενώ ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία έχει ένας στους δύο φορολογούμενους (3.933.628).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here