Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, τρεις υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καστοριάς.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 24χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι, ο προαναφερόμενος αλλοδαπός, από τον Αύγουστο του 2017 έως το Φεβρουάριο του 2019, διέπραξε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καστοριάς, συνολικά (3) διαρρήξεις-κλοπές σε βάρος ενός 67χρονου και δύο 87χρονων ημεδαπών.

Ως προς τη μεθοδολογία του δράστη εξακριβώθηκε ότι, είτε εισέρχονταν από ανασφάλιστη πόρτα στο εσωτερικό οικίας, είτε ισχυριζόμενος ψευδή γεγονότα ως αληθή παραπλανούσε τα ηλικιωμένα άτομα, εισέρχονταν στην οικία τους, αφαιρώντας τιμαλφή και χρηματικά ποσά.

Προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς για την τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here