Στα ελληνικά χέρια «επένδυσαν» φέτος οι παραγωγοί Μήλων στα τρία μεγάλα κέντρα της Εορδαίας- Πύργοι, Μεσόβουνο, Μηλοχώρι- για τη συλλογή του θρεπτικού καρπού, ελλείψει των Αλλοδαπών εργατών γης που λόγω της πανδημίας του covid-19 δεν κατάφεραν να μετακινηθούν από τις χώρες τους  στην περιοχή  μας, προσφέροντας ημερομίσθιο τριάντα Ευρώ.

Η φετινή παραγωγή  για τους Μηλοπαραγωγούς του Μηλοχωρίου κρίνεται αποδοτική τόσο ποιοτικά όσο και  ποσοτικά, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες των προηγούμενων μηνών  με τις υψηλές θερμοκρασίες επηρέασαν τα δένδρα σε ορισμένες περιοχές, και συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή χρονιά, η εικόνα είναι καλύτερη.

Το διάστημα αυτό ολοκληρώνεται η συγκομιδή στις ποικιλίες των κόκκινων μήλων, για να ακολουθήσει, ύστερα από δύο εβδομάδες  εκείνη των «Φούτζι» και  των ξινόμηλων. Οι τιμές διάθεσης του προϊόντος κυμαίνονται στα επίπεδα του 2019 με το κιλό για τα κόκκινα μήλα να διαμορφώνεται στα 40-45 λεπτά ενώ κάτι τι υψηλότερες αναμένονται οι  τιμές  για τις άλλες ποικιλίες

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here