Σήμερα, Δευτέρα, είναι η τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων για το φετινό επίδομα θέρμανσης στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν τα χρήματα έως 15 Φεβρουαρίου 2018.

Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από την Τρίτη 16 Ιανουαρίου του 2018 μέχρι 31 Μάιου 2018, η πληρωμή θα γίνει έως 30 Ιουνίου 2018.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ (http://www.aade.gr) και μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν αν θα υποβάλουν αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσουν τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν την περίοδο 15 Οκτωβρίου 2017 έως 30 Απριλίου 2018 μειωμένο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης κατά 50%. Από 25 λεπτά το λίτρο που ήταν κατά την περυσινή περίοδο το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, πλέον διαμορφώνεται στα 12,5 λεπτά ανά λίτρο, ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές ούτε στα εισοδηματικά κριτήρια αλλά ούτε και στις ζώνες και στα επιδοτούμενα λίτρα.

Για όσους υποβάλουν την τελευταία στιγμή την αίτηση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ www.aade.gr και τις «υπηρεσίες προς πολίτες» πατώντας την επιλογή «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης» και κατόπιν την «Είσοδο στην εφαρμογή» που θα οδηγεί στην σελίδα Επίδομα πετρελαίου η οποία ανοίγει με τη συμπλήρωση των προσωπικών κωδικών.

Εκεί θα πρέπει να συμπληρωθεί:

Ο αριθμός παροχής της ΔΕΗ
Αν ο δικαιούχος διαμένει σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
Αν είναι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνει τον Α.Φ.Μ. του ιδιοκτήτη
Ο IBAN λογαριασμός στον οποίο θα πιστωθεί το επίδομα
Αποδοχή των σχετικών όρων
Υποβολή της αίτησης
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σωστή αναγραφή του ΑΦΜ ή του ΑΦΜ διαχειριστή-εκπροσώπου αν πρόκειται για πολυκατοικία ή του ΑΦΜ της πολυκατοικίας εφόσον έχει δηλωθεί από το διαχειριστή καθώς και η σωστή αναγραφή του αριθμού παροχής της ΔΕΗ ή του κοινόχρηστου αριθμού παροχής, αν πρόκειται για πολυκατοικία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here