Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις από επιχειρήσεις και εργαζόμενους για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας του Ιουνίου. Ειδικότερα οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του μηνός Ιουνίου, είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης στο supportemployees.services.gov.gr, μετά τη δήλωση της αναστολής της σύμβασης εργασίας από την επιχείρηση – εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και εντός των ανωτέρω προθεσμιών.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατείνεται η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο, δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ).

Οι προθεσμίες υποβολής των αναστολών συμβάσεων εργασίας στους κλάδους επισιτισμού – Τουρισμού – Μεταφορών – Πολιτισμού – Αθλητισμού καθώς και για τις επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας, κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων έχουν ως εξής:

– Για τις επιχειρήσεις η υποβολή δηλώσεων θα γίνεται από τις 7/7/2020 ως 15/7/2020 ενώ για τους εργαζόμενους από 7/7/2020 ως 21/7/2020
– Για τις επιχειρήσεις που θέλουν να υποβάλλουν ορθές επαναλήψεις θα γίνεται από Ορθές Επαναλήψεις 16/7/2020 ως 20/7/2020 ενώ για τους εργαζόμενους από
7/7/2020 ως 21/7/2020

Οι πληρωμές για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Ιουνίου θα γίνει στις 27 και 28 Ιουλίου.

Οι εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων δικαιούται τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού, είτε για όλο τον μήνα Ιούνιο είτε για το χρονικό διάστημα από 1/6/2020 έως την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους εντός Ιουνίου. Αν η δήλωση αφορά όλο το μήνα Ιούνιο το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών. Η υποβολή των μονομερών δηλώσεων θα πρέπει να γίνει από σήμερα ως και 31/7/2020 ενώ οι ημερομηνίες πληρωμών θα είναι 16/7, 23/7, 30/7 και 6/8 ανάλογα με την ροή των δηλώσεων.

Παράλληλα για τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μετά την αξιολόγηση από την ΑΑΔΕ η υποβολή της Β’ ΦΑΣΗΣ της Αίτησης /Δήλωσης Ένταξης στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα πρέπει να γίνει από σήμερα ως και 13/7/2020, ενώ οι πληρωμές θα γίνουν 16 και 17/7/2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here