“Απαραίτητη και αυτονόητη η άμεση επαναλειτουργία

του Κέντρου Υγείας Μεσοποταμίας”

Επιστολή του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη στον Υπουργό Υγείας

Την άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεσοποταμίας ζητά με επιστολή που απέστειλε προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Σημειώνοντας ότι η κατάσταση στην περιοχή μας έχει ομαλοποιηθεί σε σημαντικότατο βαθμό, ο Δήμαρχος Καστοριάς, μεταφέροντας την αγωνία των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής, που τόσο πολύ δοκιμάστηκαν και ταλαιπωρήθηκαν το τελευταίο διάστημα τονίζει στον Υπουργό ότι μία τέτοια απόφαση θεωρείται απαραίτητη και αυτονόητη.

Επισυνάπτεται η επιστολή

ΠΡΟΣ: 

Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια

ΚΟΙΝ.:

  1. Βουλευτή Καστοριάς, κ. Ζήση Τζηκαλάγια
  2. Βουλευτή Καστοριάς, κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου
  3. Διοίκηση 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας
  4. Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Μεσοποταμίας

ΘΕΜΑ: «Άμεση Επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεσοποταμίας»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Ως γνωστόν η περιοχή μας, βίωσε μία πρωτόγνωρη και δύσκολη δοκιμασία από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά τηρώντας πιστά όλες τις επίσημες οδηγίες και εφαρμόζοντας πλήρως όλες τις αποφάσεις των αρμοδίων φορέων και οργάνων της πολιτείας, βρίσκεται πλέον στην ευχάριστη θέση να έχει μηδενικά κρούσματα τις τελευταίες 14 ημέρες, ενώ η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καστοριάς να έχει ομαλοποιηθεί σε σημαντικότατο βαθμό.

Για τον λόγο αυτόν κρίνεται απαραίτητη και θεωρείται αυτονόητη η άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεσοποταμίας, το οποίο, λόγω της Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης που είχε επιβληθεί στην περιοχή, με σχετικές Αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σταμάτησε την λειτουργία του για να μεταφερθεί το προσωπικό του στο Νοσοκομείο Καστοριάς για την αντιμετώπιση των περιστατικών του κορονοϊού.

Πρόκειται για μία Δημοτική Ενότητα όπου κατοικούν 5.500 περίπου κάτοικοι, οι οποίοι πέρα από τα πολλά και πρωτόγνωρα προβλήματα που αντιμετώπισαν στην καθημερινότητά τους το τελευταίο αυτό διάστημα, νιώθουν αγχωμένοι και φοβισμένοι από την έλλειψη παρουσίας γιατρού και νοσηλευτικού προσωπικού στο κλειστό πλέον Κέντρο Υγείας.

Μεταφέροντας την αγωνία 5.500 κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής, που τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκαν ζητείται η άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας για την καθημερινή βοήθεια και φροντίδα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας.

Γιάννης Κορεντσίδης

Δήμαρχος Καστοριάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here