Αξιότιμη κύριοι,

     Σε χθεσινό (4.6.2020) ρεπορτάζ του σταθμού σας, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, μεταδόθηκε, από λανθασμένη πληροφόρησή σας, η ανακριβής είδηση περί ύπαρξης νέου κρούσματος κορωνοϊού στην Καστοριά, στις 4.6.2020.

Η είδηση αυτή είναι ανακριβής, καθώς, το υποτιθέμενο νέο κρούσμα αποτελεί στην πραγματικότητα παλαιό περιστατικό, που εντοπίστηκε, νοσηλεύθηκε και θεραπεύτηκε στις αρχές Μαρτίου. Στην πραγματικότητα, στην τρέχουσα περίοδο, στην Καστοριά παρατηρείται ρεκόρ συνεχόμενων ημερών χωρίς νέο κρούσμα και χωρίς ύποπτα περιστατικά και, για το λόγο αυτό, η περιοχή μας θεωρείται και είναι μια από τις ασφαλέστερες στη χώρα. Τούτο, λοιπόν, το γεγονός, αποτέλεσμα πιστής εφαρμογής σκληρών μέτρων, είχε καταστεί εμφανές σε εμάς, δια της αύξησης των κρατήσεων επισκεπτών στις επιχειρήσεις μας, ενόψει του προσεχούς τριημέρου. Αυτή ήταν η πρώτη αχτίδα αισιοδοξίας για τον κλάδο μας, στην Καστοριά, μετά από μια δύσκολη περίοδο.

Η αισιοδοξία μας αυτή εξανεμίστηκε, από το χρόνο μετάδοσης της πιο πάνω ανακριβούς είδησης, αφού, από το σημείο εκείνο και μέχρι τώρα, οι ακυρώσεις κρατήσεων διαδέχονται η μία την άλλη, γεγονός που δε μπορεί παρά να οφείλεται στο σχετικό, άδικο πανικό που προκλήθηκε εξαιτίας της διάδοσης της συγκεκριμένης πληροφορίας.

Για το λόγο αυτό, χωρίς να εκφράζουμε μομφή προς το σταθμό σας, ο οποίος πιθανόν πλανήθηκε από μεταβολές στις καταχωρίσεις στατιστικών παρακολούθησης της νόσου, σε ελάχιστο δείγμα υπευθυνότητας και αλληλεγγύης, σας καλούμε να εξακριβώσετε τάχιστα την ανακρίβεια της είδησης, να ανασκευάσετε δημόσια, στο ίδιο δελτίο ειδήσεων και να δώσετε βήμα στον Πρόεδρο του Συνδέσμου μας, Σιδέρη Σμαρόπουλο (6932447825), προκειμένου να παρουσιάσει εναργώς την πραγματική κατάσταση, σε μια προσπάθεια να περισταλεί άμεσα, κατά το δυνατόν, η έκταση της ζημίας που προκλήθηκε άδικα.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο Πρόεδρος, Σμαρόπουλος Σιδέρης
Ο Ταμίας, Αναστασίου Ηλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here