Με ανοιξιάτικο καιρό θα ταξιδέψουν σήμερα οι εκδρομείς του Πάσχα – Αλλάζει από αύριο ο καιρός – Βελτίωση  ξανά από την Κυριακή με κατά τόπους βροχές

Καλός θα είναι γενικά σήμερα Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους που από το απόγευμα στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν δυτικοί και κατόπιν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος και από τις απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές από τις βραδινές ώρες. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τα νησιά του Ιονίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από τις απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις
παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4, από τις απογευματινές ώρες στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών από τις βραδινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος και από τις απογευματινές ώρες τοπικές
νεφώσεις.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4, από τις απογευματινές ώρες στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος και από τις απογευματινές ώρες στις Κυκλάδες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία και από τα βόρεια αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Την Μεγάλη Παρασκευή 6/4 θα σημειωθούν βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ καταιγίδες αναμένονται κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά. Στον χάρτη που ακολουθεί
παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα ύψη βροχής το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά, η οποία κατά τόπους θα φτάσει τους 5 βαθμούς. Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν, και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ.

Το Μέγα Σάββατο 7/4, βροχές θα σημειωθούν στο Αιγαίο, την Θράκη, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, και την Πελοπόννησο, ενώ καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Σταδιακά και από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο, και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι άνεμοι θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση, φτάνοντας κατά τόπους στο Αιγαίο και τα 8 μποφόρ, όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα 8/4, με τοπικές μόνο νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Εξαίρεση αποτελεί το Νότιο Αιγαίο, όπου αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, έως και το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 8 μποφόρ κατά τόπους, όμως στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Τη Δευτέρα του Πάσχα 9/4 αναμένονται τοπικές νεφώσεις, η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here