Με εντατικές περιπολίες αστυνομικών, ακόμα και με πολιτικά, έξω από Ιερούς Ναούς και κοιμητήρια, αλλά και με «σαφάρι» ελέγχων στα social media, προσπαθεί η αστυνομία να βάλει «φρένο» σε εκείνους που δεν είναι διατεθειμένοι να πειθαρχήσουν στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Σε όλη τη χώρα υπάρχουν περισσότερες από 12.000 εκκλησίες, οι περισσότερες εκ των οποίων θα τελέσουν λειτουργίες το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής και την Ανάσταση κεκλεισμένων των θυρών. Ωστόσο, δεν θα υπάρχουν ηχητικές εγκαταστάσεις για να ακούγεται η Θεία Λειτουργία ενώ η περιφορά του επιταφίου θα πραγματοποιηθεί μέσα στον ναό.

Το ζήτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει ειδικά του βράδυ της Ανάστασης στα προαύλια των εκκλησιών και ιδιαίτερα στα νησιά και τα χωριά. Η Αστυνομία λέει ότι θα υπάρχει παρουσία ενστόλων και ανδρων με πολιτικά στους μεγάλους ναούς ενώ θα πραγματοποιούνται περιπολίες στην περιφέρεια και ειδικά στα χωριά.

Όπως λένε οι πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αν παρατηρηθεί συγκέντρωση κόσμου θα γίνονται συστάσεις για να απομακρυνθούν ενώ αν δεν υπακούσουν θα εφαρμοστεί ο νόμος που απαγορεύει τη συγκέντρωση περισσότερων από δέκα ατόμων στο ίδιο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει μπει στο παιχνίδι των μέτρων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here