Μια από τις σημαντικές παρενέργειες της κατανάλωσης του αλκοόλ είναι ο πονοκέφαλος της επόμενης μέρας, το λεγόμενο hangover. Ερευνητές στο UCLA δημιούργησαν ένα χάπι που μπορεί να μειώσει σημαντικά τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Great Lakes Ledger.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών σε ποντίκια ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Το χάπι του Γιούνφενγκ Λου περιέχει φυσικά ένζυμα που υπάρχουν στα κύτταρα του ήπατος και βοηθούν τον οργανισμό να μεταβολίσει το αλκοόλ. Το χάπι αυτό βοηθά το σώμα να το μεταβολίσει πιο γρήγορα. Σύμφωνα με τον καθηγητή, όχι μόνο θα περιορίσει τον πονοκέφαλο και την ξηροστομία, αλλά θα μπορέσει να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν υποστεί δηλητηρίαση από το αλκοόλ.

Για τις ανάγκες των δοκιμών, οι ερευνητές μέθυσαν τα ποντίκια και στη συνέχεια τους έδωσαν τη θεραπεία. Σε μόλις τέσσερις ώρες το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα των μεθυσμένων ποντικιών μειώθηκε κατά 45% σε σχέση με τα ποντίκια που δεν πήραν το χάπι.

Ο Γιούνφενγκ Λου εξήγησε πως τα επίπεδα της αιθανάλης, που είναι ιδιαίτερα τοξική και καρκινογόνα ουσία, η οποία προκαλεί τον πονοκέφαλο και την τάση προς εμετό και παράγεται κατά τον φυσιολογικό μεταβολισμό του αλκοόλ, παρέμειναν πολύ χαμηλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here