Αγροτικός Σύλλογος Μακεδνος

Κυριε αντιπεριφερειάρχη σήμερα θα επισκεφθεί την Καστοριά ο κύριος Χαρδαλιάς για να μας ενημερώσει και να συντονίσει τις κινήσεις των τοπικών μέσω για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Λόγο της κατάστασης δεν είναι εφικτό να συναντηθούμε μαζί του για αυτό τον λόγο θα θέλαμε να του μεταφέρετε τα πρόβληματα που έχουν προκύψει από την πανδημία σε συναδέλφους μας:

  1. Συνάδελφοι μας αγρότες έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοιο και αναγκάζονται να μείνουν σε καραντίνα, το πρώτο θέμα που προκύπτει είναι ότι δεν μπορούν να συλλέξουν την παραγωγή τους και να την μεταφέρουν στον τόπο διαλογής και αποστολής, το δεύτερο θέμα που προκύπτει είναι ότι δεν είναι επιλέξιμοι στους ΚΑΔ για κάποια οποιαδήποτε αποζημίωση που θα ήταν απαραίτητη ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν συνεργειο για να αναλάβει την Συγκομιδή παραγωγής.
  2. Συνάδελφοι μας κτηνοτρόφοι που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιο αντιμετωπίζουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα με τους αγρότες που αναφέρουμε παραπάνω με πιο επιβαρυμένη κατάσταση καθώς τα ζώα δεν μπορούν να περιμένουν ούτε μέρα.

Ζηταμε από τον κύριο Αντιπεριφερειάρχη να αναδείξει τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να ζητήσει άμεση αντιμετώπιση τους με αποζημιώσεις ειδικού σκοπού και στους συναδέλφους μας καθώς ενώ πληρώνουμε εννιαια ασφάλεια με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, είναι φανερό ότι δεν έχουμε τα ίδια δικαιώματα και στην ουσία ο ΕΦΚΑ είναι ΕΦΚΑ δυο ταχυτήτων, με αποτέλεσμα να θίγονται άμεσα ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, καθώς επίσης και για την αντιμετώπιση της κυβέρνησης προς τον κλάδο μας για τις αποζημιωσεις της πανδημιας που δεν είμαστε στους επιλέξιμους ΚΑΔ για αποζημίωση ειδικού σκοπού. 

Παρακαλούμε πολύ να μας απαντήσει άμεσα ο κύριος υφυπουργός αν προτίθεται να κάνει κινήσεις ώστε να συμπεριληφθούν αγρότες κτηνοτρόφοι και ελεύθεροι επαγγελματιες στις ειδικές αποζημιώσεις τουλάχιστον όταν προκύπτει κρούσμα.

Με εκτίμηση 
Ο πρόεδρος του ΑΣ Μακεδνος 
Μοσχος Θωμάς 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here