Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.), με το οποίο μεταφέρονται οι ευχαριστίες των μελών της, για τις άμεσες ενέργειες της Υπηρεσίας για την πλήρη ανακαίνιση ενός (1) διαμερίσματος και τη μερική ανακαίνιση τεσσάρων (4) διαμερισμάτων των υπαρχόντων στρατιωτικών οικημάτων της Φρουράς Καστοριάς.

Είμαστε σίγουροι ότι θα παρέμβετε δραστικά ώστε να:

  • αντικατασταθούν άμεσα καμινάδες αμιάντου που υπάρχουν στα κτήρια των ως άνω οικημάτων, οι οποίες έχουν φθορές (σπασίματα κλπ) με σημαντικούς κινδύνους για την υγεία των διαμενόντων συναδέλφων και των οικογενειών τους και
  • να αποκατασταθούν άμεσα φθορές στις κεραμοσκεπές των κτηρίων όπου υπάρχουν (σπασμένα κεραμίδια), καθόσον ήδη έχει εμφανιστεί υγρασία σε κάποια οικήματα και υφίσταται κίνδυνος πτώσης σε διερχόμενους.

ΘΕΜΑ : ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ

α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 32/08 Οκτ 2018 έγγραφό μας

β. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 59/14 Φεβ 2019 έγγραφό μας

γ. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 99/07 Οκτ 2019 έγγραφό μας

1. Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Καστοριάς, με γνώμονα πάντα τη ‘μέριμνα υπέρ του στρατιωτικού προσωπικού’, το όφελος της Υπηρεσίας αλλά και την ενημέρωση των μελών μας, παρακολουθώντας το θέμα της εκμετάλλευσης των στρατιωτικών ακινήτων της περιοχής μας, το οποίο είχε αναδείξει με τα (α) και (β) σχετικά, εκφράζει τη χαρά και την ικανοποίηση των μελών της για την πλήρη ανακαίνιση ενός (1) διαμερίσματος και τη μερική ανακαίνιση τεσσάρων (4) διαμερισμάτων των υπαρχόντων στρατιωτικών οικημάτων.

2. Έγινε πλήρης εκμετάλλευση της διατιθέμενης δαπάνης η οποία δεν επαρκούσε για την κάλυψη των αναγκών, αλλά σίγουρα είναι, αν και ελάχιστο, ένα βήμα προς την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και ανακούφιση των ενοίκων συναδέλφων μας, κάτι που μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν άμεσα, χωρίς χρονοτριβή από τη Διοίκηση του 15ου ΣΠ κατά κοινή ομολογία από τις εγκαταστάσεις με τις μεγαλύτερες ανάγκες, χάρη  βέβαια και στις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού του 9ου ΛΜΧ το οποίο συγχαίρουμε θερμά.

3. Η Ένωσή μας θα παρακολουθεί το θέμα προς ενημέρωση των μελών της. Μεταφέρει την αισιοδοξία τους, για τη συνέχεια των εργασιών και στα υπόλοιπα οικήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με ανάλογες πιστώσεις, ώστε πραγματικά να γίνει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση ως προς την αξιοποίηση των ΣΟΑ, ΣΟΜΥ και ΣΟΕΠΟΠ και όχι να παραμείνει ως μια μεμονωμένη παρέμβαση ”κουκουλώματος” των χρόνιων προβλημάτων. Τα στρατιωτικά οικήματα της Φρουράς, παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης και των ενοίκων, παρουσιάζουν σοβαρές φθορές. Όπως είχαμε αναφέρει στα (α) και (β) έγγραφά μας, τα κτίρια στο σύνολό τους δείχνουν την ”κόπωση” που προκαλεί ο χρόνος στο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο τους, καθώς έχουν συμπληρώσει πάνω από πέντε (5) δεκαετίες από την κατασκευή τους και τα τελευταία δεκαπέντε (15) χρόνια τα χρήματα που δαπανήθηκαν αφορούσαν κυρίως την επισκευή βλαβών και όχι την αναβάθμιση και ανακαίνιση τουςΣημαντική παρέμβαση που πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα, είναι η αντικατάσταση των καμινάδων αμιάντου που υφίστανται στα κτήρια, οι οποίες έχουν φθορές (σπασίματα κλπ) με σημαντικούς κινδύνους για την υγεία των διαμενόντων συναδέλφων και των οικογενειών τους. Η Ένωσή μας έχει εκθέσει τους κινδύνους για την υγεία  με το (γ) έγγραφό της.

4. Επίσης πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα, οι φθορές στις κεραμοσκεπές των κτηρίων όπου υπάρχουν (σπασμένα κεραμίδια), κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη εμφάνιση υγρασίας σε κάποια οικήματα και τον κίνδυνο πτώσης σε διερχόμενους σε κάποια άλλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here