… γιορτάστηκε μέσα σε σπιτικά, όπου έλειπε το ηλεκτρικό φως και ήτανε χωρίς νεροχύτες στα μαγειριά τους, ενώ στις όχθες της λίμνης παρέμεναν οι αβγατές και τα γιοφύρια της , στις όχθες του Ντολτσού και του Απόζαρι, αραδιασμένες… πέρα ως πέρα, που χάθηκαν δια παντός όταν 10 χρόνια αργότερα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ο παραλίμνιος δρόμος.

Η εφημερίδα «Καστοριά» του Θωμά Βαλαλά, με τη βοήθεια των συνεργατών της «τρύπωνε» διακριτικά μεσ΄ στα Καστοριανά σπιτικά, που τοιμάστηκαν δεόντως, οργανώνοντας βεγγέρες, σφάζοντας κοτούλες και πετεινάρια να μαγειρευθούν μ΄ αρμιά και… να τοιμάσουν σιμιγδαλένιο χαλβά σύμφωνα με το αντέτι.

Στο παζάρι αφθονούσε το αρνάκι γάλακτος που πουλήθηκε προς 22 η οκά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here