Για άλλη μία χρονιά αφουγκραζόμενοι την αγωνία συναδέλφων, γονέων και μαθητών και επειδή αυτή την περίοδο οι εμπλεκόμενοι φορείς καλούνται να γνωμοδοτήσουν σχετικά με το ζήτημα των μεταβολών των σχολικών μονάδων, δηλώνουμε την αρνητική μας θέση όσο αφορά στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων η οποία θα εκφραστεί και μέσω των εκπροσώπων μας στις αρμόδιες Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας.

Επί τη ευκαιρία, θα θέλαμε να αναφερθούμε και στο πρόβλημα των κτηριακών υποδομών των σχολείων του ΠΥΣΔΕ Καστοριάς και κυρίως της πόλης της Καστοριάς. Δεδομένης της παλαιότητας του κτιρίου του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς, της ίδρυσης του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Καστοριάς, της γιγάντωσης του Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ., της φυσιολογικής ανάπτυξης του Μουσικού Σχολείου αλλά και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου, της λειτουργίας του ΔΙΕΚ στο κτίριο των ΕΠΑ.Λ. Καστοριάς και της στέγασης του ΕΕΕΕΚ Άργους Ορεστικού στο ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση επιστροφή του κτιρίου του παλαιού 1ου Γυμνασίου Καστοριάς (παραλίγο Αρχιτεκτονικής σχολής) για χρήση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καστοριάς αλλά και την εγκατάσταση όλων των σχολικών μονάδων σε σύγχρονες κτηριακές υποδομές.

Τέλος, θεωρούμε αυτονόητο ότι πριν από οποιαδήποτε εισήγηση ή απόφαση, θα ακούσετε τις απόψεις των άμεσα ενδιαφερόμενων που δεν είναι άλλοι από τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς θα είναι πάντα στη διάθεση της κοινότητας για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here