Η κυβέρνηση δείχνει πελαγωμένη από την τριπλή κρίση που αντιμετωπίζει στο υγειονομικό πεδίο από το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, στην οικονομία λόγω της ύφεσης και στα ελληνοτουρκικά από την ποιοτική αναβάθμιση της προκλητικότητας του Ερντογάν. Την ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται με το αν η δήλωση Τσίπρα το Δεκαπενταύγουστο για την Παναγία ήταν πιο μελό από ότι έπρεπε.

Όταν μάλιστα κάποιοι παρατήρησαν ορθώς ότι η δήθεν αριστερή κριτική συναντιέται με τις επικρίσεις από τα τρολ και τα γαλάζια fake acounts του διαδικτύου που διασπείρουν συστηματικά φήμες και ψεύτικες ειδήσεις κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, «οι θιγόμενοι ζήτησαν από τον Τσίπρα να πάρει μέτρα ενάντια σε εκείνους που τον υπερασπίστηκαν». Όλοι αυτοί βέβαια που ζητούν μία απροσδιόριστη “ιδεολογική καθαρότητα” παραγνωρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι επικεφαλής του 3%, αλλά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απευθύνεται σε ψηφοφόρους, το 90% των οποίων ορκίζεται καθημερινά στην Παναγιά.

Όταν η συζήτηση προχώρησε κυρίως στα social media οι επικριτές διατύπωσαν την άποψή τους ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να αλλάξει, προσαρμόζοντας τις απόψεις του στην κοινωνική πλειοψηφία, προκειμένου να κατακτήσει την εξουσία». Εάν κάποιος παρακολουθούσε την συζήτηση θα αποκόμιζε την εντύπωση ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν κάνει οποιαδήποτε δήλωση θα πρέπει να συμβουλεύεται τον Τσακαλώτο και τον Φίλη και να προχωρά μόνο αν έχει την σύμφωνη γνώμη τους.

Αλλαγές τομεαρχών

Φαίνεται πάντως ότι οι επιθέσεις με αφορμή την δήλωση για την Παναγία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να πάρει μέτρα και να προχωρήσει σε αλλαγές, ίσως και εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ, slpress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here