Το κοινωνικό πλυντήριο βρίσκεται στην οδό Ειρήνης 2 – 4 στην περιοχή του Βαρδάρη και θα λειτουργεί 09:00-13:00 – Άνθρωποι που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες αλλά και φοιτητές, θα μπορούν να πλένουν και να στεγνώνουν δωρεάν τα ρούχα τους

Της Κωνσταντίνας Πλοιαρίδη, makthes.gr

Η πρώτη δοκιμή λειτουργίας του κοινωνικού πλυντηρίου του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και η παραλαβή των αναγκαίων συσκευών πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Χάρη Αηδονόπουλου αλλά και του γενικού διευθυντή της εταιρίας Unilever,  Andrew Kennedy. 

Το κοινωνικό πλυντήριο του δήμου βρίσκεται στην οδό Ειρήνης 2 – 4 στην περιοχή του Βαρδάρη. Στόχος αυτής της πρωτοποριακής κοινωνικής δομής του δήμου Θεσσαλονίκης είναι να δοθεί η δυνατότητα σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες (άποροι, οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα κ.α.) αλλά και φοιτητές να πλένουν και να στεγνώνουν δωρεάν τα ρούχα τους.

koinoniko-plyntirio3.jpg
koinoniko-plyntirio2.jpg
koinoniko-plyntirio1.jpg

Η συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης με την ιδιωτική εταιρεία Unilever που θα παραχωρεί όλα τα απορρυπαντικά και μαλακτικά των ρούχων, στο πλαίσιο κοινωνικής πρωτοβουλίας, θα έχει διάρκεια τέσσερα χρόνια.

“Η δράση αφορά φοιτητές με περιορισμένο οικονομικό εισόδημα, άπορους, αλλά και κάθε συνάνθρωπο, ασχέτως αν είναι δημότης Θεσσαλονίκης, που θέλει να κάνει χρήση της εξαίρετης δωρεάς”, ανέφερε ο κ. Αηδονοπουλος, επισημαίνοντας πως το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 9 το πρωί μέχρι την 1 το μεσημέρι.

Ο χώρος είναι εξοπλισμένος με τρία πλυντήρια και τρία στεγνωτήρια, δωρεά της εταιρείας Unilever, η οποία για τα 4 χρόνια θα εξοπλίζει το κοινωνικό πλυντήριο με τα απορρυπαντικά Skip. Ο Κ. Ζέρβας σε δήλωσή του τόνισε ότι η βοήθεια του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ σημαντική σε εποχές δυσκολιών και ανάγκης για κοινωνική αλληλεγγύη.

“Οι συσκευές αυτές θα εξυπηρετούν συμπολίτες μας, θα εξυπηρετούν φοιτητές ώστε να συμπληρώσουμε την καθημερινή τους ευκολία”, όπως δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Unilever επεσήμανε πως “η συνεργασία αυτή θα δώσει την πρόσβαση σε μη προνομιούχες ομάδες ατόμων να έχουν πρόσβαση σε μηχανήματα για να πλένουν και να στεγνώνουν τα ρούχα τους” και παράλληλα, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Κ. Ζέρβα για την γρήγορη ανταπόκρισή του στο πρότζεκτ, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει την ποιότητα που πρέπει. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί και στη μάρκα των μηχανημάτων που βρίσκονται πλέον στο κοινωνικό πλυντήριο, τονίζοντας πως πρόκειται για μια από τις καλύτερες της αγοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here