Η αλλαγή θα ξεκινήσει από σήμερα Πέμπτη στα δυτικά – Τα φαινόμενα θα επεκταθούν και θα ενταθούν από το Σάββατο

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, καθώς ιδιαίτερα από αύριο Παρασκευή, αναμένεται να παρουσιαστεί πτώση της θερμοκρασίας σε πολλές περιοχές και ιδιαίτερα στη Μακεδονία, ενώ θα σημειωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονόπτωση στα ορεινά, ενδεχομένως και σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

Για σήμερα Πέμπτη αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στα δυτικά, χαμηλές θερμοκρασίες και τοπικά πυκνές ομίχλες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, ασθενείς άνεμοι στο Αιγαίο, νοτιοανατολικοί άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά:

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα κυρίως στα δυτικά, χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα όπου θα εκδηλωθεί παγετός και υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες , περιμένουμε την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 15 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 18 βαθμούς στην Ήπειρο, από 2 έως 15 στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 18 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 9 έως 18 στα νησιά του Ιονίου και από 8 έως 18 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Βόρειο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα παράκτια τμήματα και έως 7 μποφόρ στα νησιωτικά τμήματα.

Παροδικές νεφώσεις, αυξημένη υγρασία και περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις και ομίχλες τις νυκτερινές και πρωινές ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Πτώση θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια από την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένεται στα δυτικά,τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά, έως το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακά από το βράδυ θα ενισχυθούν στα 4 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Βροχές και καταιγίδες σε όλη την επικράτεια το Σάββατο

Το Σάββατο αναμέενται αρχικά στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες ,κυρίως στα δυτικά πιθανώς τοπικά ισχυρές από το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, στο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here