Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο, στην Εύβοια και στο Βόρειο Ιόνιο, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από μηδέν έως 12 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 16, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 17 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 18, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Από την Τρίτη και στη συνέχεια (και μέχρι την Πέμπτη τουλάχιστον) ο καιρός θα καταστεί άστατος για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι ότι η έναρξη της κακοκαιρίας (το απόγευμα της Τρίτης) θα γίνει ξαφνικά και με επικίνδυνες καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από το απόγευμα της Τρίτης θα ξεκινήσει να βρέχει αρχικά στη νότια Ελλάδα και γρήγορα (μέχρι το πρωινό της Τετάρτης) τα φαινόμενα να έχουν επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και ενδεχομένως στην Εύβοια και σε τμήματα της Θεσσαλίας οι καταιγίδες θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα.

Από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι και το πρωί της Τετάρτης θα υπάρξουν ορισμένα διαμερίσματα της χώρας που θα χτυπηθούν πολύ ισχυρά από τις καταιγίδες και αναμένεται να σημειωθούν τεράστιες ποσότητες νερού. Τα τμήματα αυτά είναι :

– Νότιο Ιόνιο
– Πελοπόννησος
– Στερεά Ελλάδα
– Αττική και Εύβοια
– Θεσσαλία

Παράλληλα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο από το βράδυ της Τρίτης έως και το ξημέρωμα της Τετάρτης καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν και την Αττική.

Στη συνέχεια, μετά το πρωινό της Τετάρτης, η κακοκαιρία πλέον θα έχει ήπια μορφή και έτσι οι βροχοπτώσεις που θα επηρεάζουν κατά διαστήματα τις περισσότερες περιοχές της χώρας έως και την Πέμπτη δεν φαίνεται ότι θα προβληματίσουν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here