Ο καιρός σήμερα Μεγάλη Πέμπττη – Τοπικές βροχές στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο με βαθμιαία βελτίωση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό σήμερα Μεγάλη Πέμπτη;

Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές –Λίγες βροχές στα νότια βελτιούμενος

-Θερμοκρασία σε άνοδο –Τοπικά και 22 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα

-Οι άνεμοι αρχικά θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο αλλά από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου 2020 αναμένονται τοπικές βροχές στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο με βαθμιαία βελτίωση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πτώση στην Κρήτη. Βοριάδες έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο ενώ ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν σημαντικά. Η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 3 έως 17, στη Θεσσαλία από 5 έως 18, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 8 έως 17, στα δυτικά ηπειρωτικά από 8 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 19 (στο Ρόδο τοπικά έως 22-23), στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 18 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση κατά 2 έως 3 μποφόρ από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι έως νοτιοδυτικοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Στο παρελθόν δε, ανήκει η κακοκαιρία express  που έπληξε την Τετάρτη πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας, Την Μεγάλη Τετάρτη τα φαινόμενα ήταν έντονα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου δεν έλειψαν και τα χιόνια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 16-04-2020
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη και βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 8 και τις πρωινές ώρες στο κεντρικό Αιγαίο έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα νότια, ενώ στα κεντρικά και τα βόρεια άνοδο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά τις πρωινές ώρες βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικότερα τοπικά 8 και τις πρωινές ώρες στην Εύβοια έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες παροδικές νεφώσεις το πρωί και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι 7 με 8 και στις βόρειες Κυκλάδες το πρωί τοπικά 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και από το μεσημέρι βελτίωση.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Aνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here