Οργισμένη ήταν η αντίδραση του υπουργού μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος μιλώντας στην «Ωρα Ελλάδος» στο Open TV, έβαλε κατά των κατοίκων των Καμμένων Βούρλων, που αντιτίθενται στην εγκατάσταση 100 προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής. «Πράγματι, δεν ενημερώθηκαν, λαμβάνω γι αυτό την ευθύνη» ανέφερε ο υπουργός κι εξαπέλυσε δριμεία επίθεση για τη στάση που τήρησαν κατηγορώντας τους για «έλλειψη ανθρωπισμού. Εμπόδισαν ακόμη και το φαγητό στα παιδιά» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Μηταράκης και πρόσθεσε: «Λέμε “όχι” σε συμπεριφορές Καμένων Βούρλων. Ο Δήμαρχος δεν ελέγχει τον κόσμο. Εκφράζω τη λύπη μου για τα ακραία φαινόμενα στα Καμένα Βούρλα» πρόσθεσε.

Περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης της νησιωτικής Ελλάδας, με τον δήμαρχο να καταγγέλλει πως δεν είχε προηγηθεί καμία ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο. Συγκεντρωμένοι κάτοικοι αντέδρασαν στην εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία εντός της πόλης, ενώ ο δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Η φημολογούμενη έλευση και εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων στο Δήμο Καμένων Βούρλων και ειδικότερα μέσα στον αστικό ιστό, σε ανενεργές ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης των Καμένων Βούρλων, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα μας βρει σφοδρά αντίθετους» και κάλεσε τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων να ακυρώσουν τα «σχέδιά» τους για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών…

Στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» παρενέβη μετά τον Νότη Μηταράκη κι ο δήμαρχος της περιοχής της Φθιώτιδας, Γιάννης Συκιώτης, εμμένοντας στην απόφασή του για μπλόκο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανήλικα προσφυγόπουλα λέγοντας ότι οι κάτοικοι θα κλείσουν την Εθνική Οδό στο ύψος των διοδίων στις 3:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here