Την πρόθεσή τους να ιδρύσουν νέο, δεξιό κόμμα με «βολές για το Σκοπιανό» αλλά και «για να πέσει η κυβέρνηση» ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη ο Τάκης Μπαλτάκος και Δημήτρης Καμμένος.

Όπως αναφέρουν «Ανακοινώνουμε σήμερα την πρόθεση μας για την ίδρυση ενός δεξιού κόμματος με περαιτέρω σκοπό την διευκόλυνση σχηματισμού ενός ευρύτερου Πατριωτικού Μετώπου, έτσι ώστε αφενός μεν να αποφευχθεί η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε Σλάβους, αφ’ ετέρου δε να απομακρυνθεί από την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση, που όχι μόνο προχώρησε σε αυτή την ιεροσυλία, αλλά παράλληλα αποτελεί προφανή τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Πρόεδρος αυτού του πατριωτικού κόμματος θα είναι ο κ. Δημήτρης Καμμένος και Γενικός Γραμματέας ο κ. Τάκης Μπαλτάκος.

Απευθυνόμαστε στους Έλληνες πατριώτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αντιτίθενται στην παράδοση  του ιερού ονόματος της Μακεδονίας.

Απευθυνόμαστε σε αυτούς που δεν αποδέχονται τον εκφυλισμό της παιδείας και των πατροπαράδοτων αξιών, ηθών και εθίμων του Ελληνικού λαού.

Απευθυνόμαστε σε όσους επιθυμούν την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης στην Χώρα, με αποφασιστική καταστολή της εγκληματικότητας.

Απευθυνόμαστε σε όσους αποστρέφονται τις επιθέσεις κατά της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας.

Απευθυνόμαστε σε όσους δακρύζουν όταν ακούνε τον Εθνικό Ύμνο και το ¨Μακεδονία ξακουστή.¨

Και παρά δύναμιν τολμηταί».

Μπαλτάκος: Όχι στον γιάπικο φιλελευθερισμό της ΝΔ

«Δεν θέλουμε να στραφούμε εναντίον του οιουδήποτε κόμματος», ανέφερε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Μπαλτάκος, μιλώντας για την πρόθεσή του να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος από κοινού με τον Δημ. Καμμένο.

«Από Σεπτέμβρη και μετά θα έρθουμε σε επαφή με άλλους κομματικούς σχηματισμούς για να συνεργαστούμε», εξήγησε, φέρνοντας παράδειγμα την «Ελιά», από τα δεξιά.

Αναφερόμενος στον Δημήτρη Καμμένο, ο κ. Μπαλτάκος εξήγησε πως γνωρίζονται πολλά χρόνια. «Στο Άγιο Όρος πάμε μαζί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το εάν ο νέος πολιτικός φορέας θα μπορούσε να συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μπαλτάκος ανέφερε πως «Θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ, θέτοντας όρους και κόκκινες γραμμές, γιατί το κόμμα μας θα ένα κόμμα που θα έχει πολύ λαϊκά χαρακτηριστικά. Ένα κόμμα που δεν μπορεί να δεχθεί τον γιάπικο φιλελευθερισμό της ΝΔ».

«Πιστεύουμε ότι το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει συνεχώς, ώστε να εξισορροπεί τις ανισότητες. Θα συνεργαστούμε, αν η ΝΔ αποδέχεται αυτή την αντίληψη», πρόσθεσε ο κ. Μπαλτάκος.

Παλιός στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μπαλτάκος σημείωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως «Δεν τον ενημέρωσα για την ίδρυση του νέου κόμματος, γιατί δεν διατηρώ προσωπική επαφή μαζί του».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συνομιλιών του νέου κόμματος με στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο Τάκης Μπαλτάκος το απέκλεισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here