Πολέμιοι της μάσκας ζητούν να αρθεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης τους στα σχολεία – Συγκεντρώσεις έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο
Συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα, από γονείς και οπαδούς που τάσσονται κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία και είναι ενάντια στην επιβολή μέτρων προστασίας και πρόνοιας στα σχολεία.

Όλα ξεκίνησαν από ένα διαδικτυακό κάλεσμα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για τη χρήση μάσκας. Οι «πολέμιοι» της μάσκας με σύνθημά τους: «ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΕΣΤ» και «ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» θέλουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα την ώρα που τα κρούσματα καθημερινά παραμένουν σε τριψήφιο αριθμό.

maskes-syntagma-2

maskes-syntagma-3maskes-syntagma-4

«Όχι» στις μάσκες και στη Θεσσαλονίκη

Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιείται μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με τους διαμαρτυρόμενους να υποστηρίζουν ότι θέλουν να προστατέψουν τα παιδιά τους. 

Σύμφωνα με το thestival.gr, μερίδα συγκεντρωμένων με μαύρα ρούχα επιτέθηκε φραστικά στα τηλεοπτικά συνεργεία που πήγαν να καλύψουν την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια τα ίδια άτομα προπηλάκισαν και έτρεψαν σε φυγή δύο άτομα που φέρονται ότι ήταν αλλοδαποί.

Κανένας από τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους δεν φοράει μάσκα προστασίας από τον κορωνοίο

Η παρουσία της αστυνομίας είναι πολύ διακριτική, ενώ οι συγκεντρωμένοι έχουν ξεπεράσει τα περίπου 300 άτομα

Στο βίντεο μιλούν μητέρες που συμμετέχουν στη διαμαρτυρία:

thes_maskes
thes_maskes1
thes_maskes2

Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν επίσης σε Ηράκλειο, Πάτρα και Λάρισα. Μάλιστα στη Λάρισα έγινε και μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους που κατέληξε στην κεντρική πλατεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here