Τεράστιο πρόβλημα παρουσιάστηκε τα ξημερώματα στην Καστοριά, από σπασμένο αγωγό, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλά καταστήματα κυρίως στον πεζόδρομο της Ερμού αλλά και μεγάλο μέρος της πόλης.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε περίπου στις 3.00 τα ξημερώματα, με τους καταστηματάρχες να δίνουν μάχη να απομακρύνουν τα νερά και να σώσουν τα εμπορεύματα τους, Οι προσπάθειες τους όμως ήταν άκαρπες, καθώς η ποσότητα του νερού ήταν μεγάλη. Μάλιστα όπως μας μεταφέρουν, προσπαθούσαν να ειδοποιήσουν την ΔΕΥΑΚ για να προχωρήσει στη διακοπή του νερού, κάτι που όμως δεν στάθηκε δυνατό. Στο σημείο μετέβει η αστυνομία, ενώ κλήθηκε και η πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία προχώρησε σε πολύωρη απάντληση των υδάτων. Η καταστροφή είναι ακόμα μεγαλύτερη στα υπόγεια των καταστημάτων, όπου η στάθμη του νερού ήταν σε μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να καταστραφούν αποθηκευμένα εμπορεύματα.

Μάλιστα όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και στο βίντεο, η έκταση της ζημιάς είναι πολύ μεγάλη, και το εν λόγω γεγονός, έρχεται λίγες μέρες μετά, από παρόμοιο συμβάν, όπου και πάλι είχαν πλημμυρίσει καταστήματα από σπασμένο αγωγό.

Ωστόσο, πολύ νωρίς το πρωί η ΔΕΥΑΚ εξέδωσε ανακοίνωση για την αποκατάσταση της ζημιάς στο δίκτυο μη την οποία αναφέρει:

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ανακοινώνεται ότι σήμερα ημέρα Τετάρτη 29/07/2020 θα σημειωθεί διακοπή υδροδότησης στην υψηλή ζώνη της πόλης της Καστοριάς κατά τις ώρες 07:30 πμ έως 15:00 μμ λόγω βλάβης κεντρικού αγωγού ύδρευσης επί της οδού Ερμού.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: ditikostipos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here