Για τα δημοτικά σχολεία που είναι πιθανόν να φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα μίλησε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς κ. Νίκος Μπουτσιάδης, στους Antennes 93,6 και το Χρήστο Νατσούλη.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτσιάδη, τα σχολεία Θα πρέπει να βρίσκονται σχετικά κοντά στις δύο δομές, δηλαδή το ξενοδοχείο ΔΕΔΗΣ και το Αγνάντι, και σε αυτά περιλαμβάνονται τα δημοτικά σχολεία Κορησού, Μαυροχωρίου, Δισπηλιού, Πολυκάρπης, Τοιχιού, Κωσταραζίου αλλά και το 9ο Δημοτικό σχολείο.

Τα τμήματα θα είναι απογευματινά, και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν έως τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ από τα 150 περίπου παιδιά που θα παρακολουθούν μαθήματα τα 100 αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εκ των οποίων 75 στο δημοτικό και 21 στο νηπιαγωγείο.

Αναφορικά με τις όποιες αντιδράσεις ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται επίσημα και από ανθρώπους όπου εμπλέκονται με το εκπαιδευτικό σύστημα δηλώνοντας ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή για οποιονδήποτε θέλει να ενημερωθεί για τη συμμετοχή των παιδιών αυτών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως τόνισε ο κ. Μποτσιάδης είναι λάθος να μένουν τα παιδιά στις δομές εξηγώντας πως: «είναι πολύ βασικό να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να αισθανθούν ότι στην Ελλάδα υπάρχει ο όρος φιλοξενία και λειτουργεί. Υπάρχει και ο όρος εκπαίδευση που παρέχεται σε όποιο παιδί βρίσκεται στο χώρο της Ελλάδας για οποιονδήποτε λόγο».

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Χρήστο Νατσούλη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here