Μετά τα όσα είχε διευκρινίσει ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Αδαμόπουλος στις 14 Μαρτίου για τα ηλιακά ποδήλατα και το ηλιακό καραβάκι, τη “σκυτάλη” πήρε σήμερα από πλευράς Δήμου Καστοριάς ο Πρόεδρος της “ΜΑΚΕΔΝΟΣ”, κ. Φωτιάδης.

Με συνέντευξή του στον Antennes 93.6 δήλωσε ότι τα 30 ηλιακά ποδήλατα βρίσκονται στο υπόγειο του Ενυδρείου και δεν μπορούν να δοθούν στην κυκλοφορία λόγω έλλειψης προσωπικού που θα χρειαζόταν για να λειτουργήσει το όλο σύστημα με την κράτηση στοιχείων και ταυτότητας για κάποιον Καστοριανό ή τουρίστα που θα ήθελε να τα χρησιμοποιήσει.

 

“Αυτό είναι αναγκαίο διότι τα ποδήλατα δεν έχουν gps και θα μπορούσαν εύκολα να εξαφανιστούν” τόνισε ο κ. Φωτιάδης.

 

Μάλιστα, πρότεινε μέχρι που να βρεθεί το προσωπικό μέσα από τα οκτάμηνα αν μπορούν συμπολίτες να δουλέψουν στο κομμάτι αυτό εθελοντικά.

 

Σε ότι αφορά το ηλιακό καραβάκι αυτό έχει γεμίσει κουτσουλιές από πουλιά, με αποτέλεσμα να έχουν “φράξει” οι ηλιοσυλλέκτες του γι’ αυτό και αυτό το διάστημα καθαρίζεται στις εγκαταστάσεις του ΔΗΝΑΚ. Για την χρήση του υπάρχουν δύο προτάσεις. Η μία από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο και η δεύτερη από την Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος για τις ανάγκες τόσο της Εταιρείας, όσο και του νεοσύστατου φορέα Διαχείρισης της λίμνης.

 

 

Για τα θέματα αυτά ο antennes.gr ασχολείται από το 2016. Διαβάστε παρακάτω τα σχετικά άρθρα.

 

9 Οκτωβρίου 2016 – Καστοριά: Μετά το ηλιακό πλοίο, ήρθαν και τα… ηλιακά ποδήλατα! (ΦΩΤΟ)

13 Οκτωβρίου 2016 – Η Αντιπεριφέρεια παραδίδει τα Ηλιακά Ποδήλατα στο Δήμο Καστοριάς

3 Ιουνίου 2017 – Αραχνιάζουν ηλιακό σκάφος και ποδήλατα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here