Στην πόλη της Καστοριάς στις 3-6 Οκτωβρίου 2019, θα λάβει χώρα η Α’ Πρότυπη Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα της ομάδας ‘’Let’s Be ΚαστοριαΝέοι’’.

Η ΠΠΣ Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσομοίωσης της λειτουργίας του 2ου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, συμμετέχοντες από όλη την επικράτεια, φοιτητές και μαθητές λυκείου, θα κληθούν να προσομοιώσουν τους ρόλους του Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειάρχων, των Περιφερειακών Συμβούλων.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες μάλιστα θα λάβουν τις θέσεις των «προσώπων πίεσης», όπως επί παραδείγματι εκπρόσωποι σωματείων και εταιρειών κοινωνικοοικονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να εφαρμόσουν τη Δημοκρατία στην πράξη. Θα συσκεφτούν, θα προτείνουν, θα επιχειρηματολογήσουν, θα έρθουν σε ρήξη, θα λάβουν καίριες αποφάσεις για επίκαιρα θέματα.

Η Α’ Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας υπήρξε όραμα μιας ομάδας ενεργών νέων με το όνομα ‘’Let’s Be ΚαστοριαΝέοι’’.

Η Ηλιάνα Κλειτσογιάννη, ο Κυριάκος Ρώσσιος και η Δήμητρα Τσίντσα είναι φοιτητές Πολιτικών Επιστημών με καταγωγή από την Καστοριά που πίστεψαν σε αυτό το όραμα και συνεργάστηκαν και μαζί με άλλους ενεργούς νέους για την υλοποίηση του.

Στόχος του όλου εγχειρήματος δεν είναι άλλος από την πολιτική αφύπνιση της νέας γενιάς. Όπως δήλωσε η οργανωτική επιτροπή «Η ΠΠΣ Δυτικής Μακεδονίας είναι μια ενέργεια από την οποία κάποιος μπορεί να αποκομίσει σημαντικές γνώσεις σε θέματα πολιτικής.

Βασικός μας στόχος η πολιτική ενεργοποίηση των νέων και η δημιουργία μιας δυνατής νέας γενιάς με φωνή και λόγο».

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, μαθητές και φοιτητές, μπορούν να ενημερώνονται ακολουθώντας την σελίδα της Προσομοίωσης στο Facebook (https://www.facebook.com/SimulationsinKastoria/) ή να στείλουν στο προσωπικο email της προσομοίωσης ([email protected] ).

Τέλος, οι αιτήσεις συμμετοχής είναι ανοιχτές και βρίσκονται στη σελίδα, καθώς και οι Επιτροπές, τα Θέματα και το Προφίλ των Παρατάξεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here