Ναι αυτό που μας φοβίζει στα σίγουρα είναι «το άγνωστο». Δεν το ξέρουμε, δεν το έχουμε δει, δεν το έχουμε ακούσει, δεν το έχουμε μυρίσει, δεν το έχουμε αγγίξει. Πώς να μην το φοβόμαστε;

Η αναπηρία είναι για αρκετούς ενήλικες άγνωστη. Δεν χρειάζεται όμως να παραμείνει άγνωστη για τα παιδιά. Η ενημέρωση και η εξοικείωση των μικρών μας συνανθρώπων  πάνω σε ζητήματα της αναπηρίας, δεν μπορεί παρά να είναι σκοπός όλων μας.

Αρπάζοντας την ευκαιρία που μας έδωσε η 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, οι δαιμόνιοι δημοσιογράφοι του 9ου Δημοτικού Καστοριάς δημιουργήσαμε την 1η μας ταινία μικρού μήκους «Ο Σούζας και ο Τρέχας».

Η πρεμιέρα της ταινίας μας δε θα μπορούσε πάρα να είναι η Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 στην εκδήλωση «Όλοι μαζί σε μια γιορτή».  Αναρωτιέστε αν γιορτάσαμε την αναπηρία; Όχι, γιορτάσαμε μαζί με 60 μαθητές νηπιαγωγείων και 165 μαθητές Δημοτικών την νίκη κατά του άγνωστου. Οι μαθητές μέσα από βιωματικές δράσεις ενημερώθηκαν και έζησαν την αναπηρία.

Όλοι μαζί προσπαθήσαμε και απομακρύναμε τον φόβο. Άλλωστε δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ίδιος αυτός φόβος ήταν η αιτία του διαχωρισμού σε ανάπηρούς και μη.

Αντωνίου Βιβή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here