Κινητοποίηση πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουνίου το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας Καστοριάς, με κεντρικό σύνθημα “Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά!”.

Την ομιλία έκανε η Γεωργία Ζέγα, πρόεδρος του Σωματείου, η οποία μεταξύ άλλων στάθηκε ιδιαίτερα στην άσχημη κατάσταση που έχουν επέλθει οι γουνεργάτες αυτή την περίοδο, όπου βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται ή και να χάνεται υπό το καθεστώς της ανασφάλιστης εργασίας, των ελαστικών συμβάσεων εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες της εργοδοσίας.

Συγκεκριμένα «δουλεύουν με συμβάσεις εργασίας που ανανεώνονται σύμφωνα με τις ανάγκες του εργοδότη με αποτέλεσμα να μην τηρούν τις προϋποθέσεις για να πάρουν το επίδομα ανεργίας ,αλλά ούτε και τα έκτακτα επιδόματα, δουλεύουν με εκ περιτροπής εργασίας, με το κομμάτι με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν το μισθό που καταβάλουν οι εργοδότες στον λογαριασμό τους και  ζητούν από τους εργαζόμενους να  επιστρέψουν το υπόλοιπο του ποσού βγάζοντάς τους και χρεωμένους γιατί δεν καλύπτουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, ζητώντας την κατανόηση των εργαζομένων.

Και όσοι διαμαρτύρονται τους ανεμίζουν μια λίστα με ανέργους που περιμένουν όπως λένε στην ουρά και τους εκβιάζουν με απόλυση, λες και αν ” συμμορφωθούν με τας υποδείξεις” υπάρχει σιγουριά  ότι την επόμενη μέρα δε θα χάσουν τη δουλειά τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here