Το δεύτερο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ αναμένει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για την ονομασία της FYROM που θα ανοίξει τον δρόμο στη γειτονική χώρα για ένταξη στο ΝΑΤΟ και έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

«Αν αύριο ολοκληρωθεί η συζήτηση των δύο Πρωθυπουργών, θα έχει ολοκληρωθεί και η επιλογή του ονόματος» είπε ο Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra το βράδυ της Δευτέρας αποκαλύπτοντας ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ «επέλεξε ποιο από αυτά τα ονόματα θέλει. Ήδη το έχει κάνει. Έχει επιλέξει».

Αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία και εφ’όσον οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τη διευθέτηση της διαφοράς για την ονομασία των Σκοπίων, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το περιεχόμενο της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο τέλος της ημέρας ο κ. Τσίπρας αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για να ενημερώσει σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here