Οι συνταξιδιώτες της από την πτήση της επιστροφής της από το Μιλάνο θα κληθούν από την αεροπορική εταιρεία για ιατρικές εξετάσεις – Η 38χρονη νοσηλεύεται στο «ΑΧΕΠΑ» – Σύσκεψη υπό τον Κικίλια και τον Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Αεροπορικώς και όχι οδικώς, ήρθε η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη από το Μιλάνο, η οποία είναι και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Η 38χρονη γυναίκα, είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο για να παρακολουθήσει το Fashion week  και επέστρεψε αεροπορικώς με την Ryanair.

Αρχικά  εμφανίστηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μαζί με άλλα δύο άτομα.

Για ιατρικές εξετάσεις έχουν κληθεί τόσο ο σύζυγός της με το παιδί τους όσο και η μητέρα της 38χρονης. Ακόμη, από την αεροπορική εταιρεία θα κληθούν για εξετάσεις όλοι όσοι ταξίδευαν στην ίδια πτήση με την 38χρονη από το Μιλάνο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο της ομάδας των ειδικών του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, η γυναίκα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» και λαμβάνει ήδη αντιιική αγωγή.

Το «ΑΧΕΠΑ» παραμένει σε υψηλή ετοιμότητα. Ενδεικτικό είναι ότι έχει ζητηθεί από τους προϊσταμένους τμημάτων να παραμείνουν στο νοσοκομείο και μετά το πέρας της βάρδιας τους, λόγω και της παρουσίας του κ. Βασίλη Κικίλια στη Θεσσαλονίκη, ενώ έπειτα από σύσκεψη ανακαλούνται όλες οι άδειες των εργαζομένων του νοσοκομείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here