Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της ΕΕ, όπου τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 35 – Έσπασε το φράγμα των 1.000 νεκρών παγκοσμίως – Δεκάδες οι μολυσμένοι στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess ανοιχτά της Γιοκοχάμα – Τα μέτρα στην Ελλάδα και η απομόνωση των δυο Ελλήνων στο «Σωτηρία»

Εκτός ορίων έχει αρχίσει και βγαίνει η κατάσταση στην Κίνα, καθώς οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό ξεπέρασαν τους 1.000, καταγράφοντας νέο ρεκόρ με 108 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο.

Ο αριθμός των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός έφθασε τη Δευτέρα τα τουλάχιστον 1.016, μετά την καταγραφή 103 νέων θανάτων στη Χουμπέι από την επαρχιακή επιτροπή υγείας, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τα δεδομένα που έχουν δημοσιοποιήσει οι εθνικές αρχές, και άλλοι πέντε στην υπόλοιπη Κίνα.

Αναφέρθηκαν 2.478 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του 2019-nCoV σε όλη τη χώρα, αριθμός συγκριτικά χαμηλότερος από τα 3.062 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Κυριακής, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επαληθευτεί με εργαστηριακές εξετάσεις ότι προσβλήθηκαν από τον νέο ιό ανήλθε σε 42.638, πάντα κατά τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας. Συνολικά 3.996 ασθενείς έχουν ανανήψει και έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, εκ των οποίων 716 χθες Δευτέρα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here