Δέκα από τα 24 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σήμερα εντοπίζονται στην Ξάνθη και την Καστοριά, περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο από την αρχή, σχεδόν, της πανδημίας- Στοπ στα πανηγύρια μέχρι το τέλος του Ιουλίου λόγω συνωστισμού – Η χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων το μεγάλο πρόβλημα

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές στη χώρα μας μετά την αύξηση που παρουσιάζουν τα κρούσματα του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες. Αν και σήμερα ανακοινώθηκαν 24 κρούσματα- αριθμός μικρότερος από τις προηγούμενες ημέρες, εντούτοις εξακολουθούν να παραμένουν ενεργές οι εστίες της νόσου στην Καστοριά και την Ξάνθη, ενώ άλλα επτά συνολικά είναι «εισαγόμενα». Την ώρα όμως, που στην Ελλάδα ζήτηθηκαν νέα μέτρα από τους λοιμωξιολόγους, ο Παγκοσμιος Οργανισμός Υγείας  προειδοποιούσε ότι η πανδημία είναι πιθανό να γίνει χειρότερη. Οι επιστήμονες στην Ελλάδα αποφάσισαν να απαγορευθούν τα πανηγύρια έως το τέλος του Ιουλίου, τουλάχιστον και παράλληλα να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι. Πάντως, αυτό που κυρίως επισημαίνουν είναι η ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα αυτοπροστασίας και οι αποστάσεις- με τον Ηλία Μόσιαλο να τονίζει ότι δεν μπορεί να ξαναγίνει γενικό lockdown. 

‘Ολα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε   24 νέα κρούσματα του  κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.826, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες. Τα 1007 (26.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2002 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα

Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τρία εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, έξι κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, τέσσερα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης και ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας από τον Δήμο Αλεξάνδρειας.

Στο μεταξύ, 12 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 3 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

xartis_krousmata

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ παραμένουν στους 193 οι θάνατοι συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here