Η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικον» – Εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία μετά την επιστροφή της

Το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλαδα ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Η 36χρονη είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται νεότερη ενημέρωση.

Το χρονικό των πρώτων κρουσμάτων

Το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα στην Ελλάδα, η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, εισήχθη στο ΑΧΕΠΑ την Τρίτη το βράδυ αφού προηγουμένως είχε επικοινωνήσει με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στον ειδικό τηλεφωνικό αριθμό 210-5212054 και είχε αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στη Βόρεια Ιταλία. Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα είχε βρεθεί στο Μιλάνο σε εμπορική έκθεση ένδυσης. Την Κυριακή επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και την Τρίτη, χωρίς εμφανή συμπτωματολογία (ρινική καταρροή, πονόλαιμο, πυρετό και βήχα), επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και έλαβε οδηγίες να πάει στο νοσοκομείο αναφοράς. Στο ΑΧΕΠΑ ελήφθη το ιστορικό της και δείγμα γενετικού υλικού που απεστάλη στο εργαστήριο αναφοράς του ΑΠΘ. Τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου επιβεβαίωσαν ότι ήταν φορέας του ιού. Αμέσως ετέθη σε απομόνωση στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου, όπου και θα παραμείνει για 14 ημέρες, και εκλήθησαν να εξεταστούν, ο σύζυγος της, το παιδί της και η μητέρα της.

Το υπουργείο Υγείας ενημερώθηκε για το κρούσμα, την Τετάρτη προέβη στη δημοσιοποίησή του και αποφασίστηκε η ιχνηλάτηση του συνόλου των επαφών της 38χρονης. Δηλαδή, εκτός της οικογένειας της, εντοπίστηκαν και ελέγχθησαν και οι συνεπιβάτες της που κάθοντας στα πέριξ καθίσματα στο αεροπλάνο καθώς και το πλήρωμα καμπίνας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Επιτροπής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες κ. Σωτήρη Τσιόδρα, «στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης επαφών της πρώτης περιπτώσεως, επιβεβαιώθηκε σήμερα (Πέμπτη) από το Εργαστήριο Αναφοράς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η μετάδοση του ιού σε στενό συγγενικό μέλος της συμπολίτισσάς μας, πρώτης περίπτωσης της νόσου στην πατρίδας μας. Το περιστατικό δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τις υπόλοιπες στενές επαφές και ο έλεγχος παραμένει αρνητικός».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here