Τριακόσιοι πενήντα περίπου Καστοριανοί το βράδυ του Σαββάτου συνδύασαν το τερπνόν μετά του ωφελίμου και προσέφεραν τον οβολό τους για την ενίσχυση του Λύρειου Ιδρύματος για τα ορφανά παιδιά το οποίο έγινε παρανάλωμα των φονικών πυρκαγιών που προ δύο περίπου μηνών έπληξαν το Μάτι και τις άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του ιδιόκτητου Πνευματικού Κέντρου του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» στο Γουάιτστόουν στη μεγάλη τέντα που είχε στηθεί γι αυτό το σκοπό.

Οι ιδανικές για την εποχή καιρικές συνθήκες ώθησαν τους Καστοριείς να έρθουν με τις οικογένειές τους και τους φίλους, να προσφέρουν τον οβολό τους και να ξεφαντώσουν με την ορχήστρα του Σταύρου Θεοδώρου. Τα διοικητικά συμβούλια του ιστορικού Συλλόγου και της Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ήταν επί ποδός. Άλλοι υποδέχονταν τους ομογενείς, άλλοι ασχολούνταν με την πώληση των εισιτηρίων και των λαχείων και άλλοι με τα σερβιρίσματα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής  Ένωσης Αμερικής Δημήτρης Φιλιππίδης, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Σοφία Στρουμπάκη και άλλα ηγετικά στελέχη της Ένωσης του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών και των άλλων μακεδονικών και όχι μόνο συλλόγων.

Η εκδήλωση αυτή ήταν η πρώτη και η πιο μαζική για τους πυροπαθείς της Ανατολικής Αττικής που διοργανώθηκε στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης.

 

Πηγή: anamniseis.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here