Μια ακόμη… ανατροπή στην υπόθεση της κοπής ή περιποίησης των πεύκων του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Κωσταραζίου, και συνολικά του χωριού, έφτασε στα γραφεία της sentra.com.gr, αυτή τη φορά από τον τοπικό σύμβουλο Κωσταντίνο Στεργιάκα, ο οποίος μας ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί απόλυτα με τον πρόεδρο του Τοπικού, Στέφανο Λαμπίδη, δηλώνοντας ότι εμμένει στην αρχική του θέση και υπογραφή της απόφασης του Τοπικού.

Πριν λίγες μέρες μέσω της sentra.com.gr, το μέλος του Τοπικού, Κυριακή Συκοπούλου, μας ενημέρωνε -ζητώντας να δημοσιευθεί στη «sentra»– πως όλα τα μέλη του Τοπικού συμβουλίου του χωριού, διαφωνούν με τον πρόεδρο, Στέφανο Λαμπίδη, παρόλο, βέβαια, που συνυπέγραψαν την απόφαση να ζητήσει το τοπικό από το δήμο Άργους την κοπή επικίνδυνων δέντρων σε διάφορα σημεία του χωριού.

Όπως μας είχε πει τότε η κ. Συκοπούλου, και οι τέσσερις σύμβουλοι «δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να κοπούν δέντρα χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος…».

Τελικά, έπειτα από τη δήλωση του κ. Στεργιάκα, όπου στηρίζει την αρχική απόφαση του Τοπικού, αντίθετοι πλέον, σύμφωνα πάντα με την κ. Συκοπούλου, είναι οι τρεις εναπομείναντες τοπικοί σύμβουλοι, η ίδια και οι κ.κ. Λάιος και Παχύς. Για την ώρα τουλάχιστον…

Για την ιστορία, το όλο… αλαλούμ, προκλήθηκε μετά την ένταση που δημιουργήθηκε στο Κωσταράζι λόγω της (ομόφωνης) απόφασης του Τοπικού να ζητήσει από το δήμο Άργους Ορεστικού «την κοπή όσων επικίνδυνων δέντρων βρίσκονται στο δημοτικό σχολείο, στην πλατεία, στο γήπεδο 5χ5, στην οδό Αλαμάνας και στον δρόμο προς τα νεκροταφεία, καθώς επίσης και το κλάδεμα των υπόλοιπων δέντρων».

Πάντως μιλώντας στον Χρ΄σητο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, ο πρόεδρος του Τοπικού, Στ. Λαμπίδης εξέθεσε τα επιχειρήματά του για την ανάγκη κοπής ή κλαδέματός τους, λέγοντας πως αυτά που πρέπει να κοπούν είναι 5 έως 8 από τα 34. (δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ).

Aυτή είναι η επίμαχη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Κωσταραζίου σχετικά με την κοπή των δέντρων εντός του οικισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here