Πολύωρη ήταν η σημερινή συνάντηση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με τους Πρυτάνεις των δύο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στην περιοχή, Αντώνη Τουρλιδάκη από το Πανεπιστήμιο και Στέργιο Γκανάτσιο από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, αντίστοιχα, παρουσία των αντιπρυτάνεων και των δύο ιδρυμάτων και των κοσμητόρων, με σκοπό να συμφωνηθούν τα της συμπόρευσης των δύο ιδρυμάτων, με fast track, το πιθανότερο διαδικασίες και να προκύψει νομοσχέδιο εντός της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη συνάντηση, ειπώθηκε πως τα τμήματα του νέου πανεπιστημίου που θα ιδρυθεί δεν θα είναι λιγότερα των 20 σε αριθμό, με πιθανότητα να υπάρξουν και κάποια ακόμη (όχι περισσότερα από τρία τον αριθμό), με την γεωγραφική τους κατανομή να παραμένει ερωτηματικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, με ακαδημαϊκή πηγή του «Π» μέσα από τη συνάντηση, το νέο ίδρυμα θα έχει 20-23 τμήματα και όλα συγκλίνουν στα εξής:

-Στην Πτολεμαΐδα παραμένει το τμήμα που υπάρχει και θα ιδρυθούν ένα ή δύο ακόμη (ακούστηκε το τμήμα Λογοθεραπείας και ακόμη ένα ίσως).

-Παραμένει το Πανεπιστήμιο και απορροφάται το ΤΕΙ.

Παραμένει η Διοίκηση του Πανεπιστημίου και στη Σύγκλητό του θα μπει και ο Πρύτανης του ΤΕΙ (σε ρόλο αντιπρύτανη;).

-Φοιτητές του ΤΕΙ θα δώσουν Κατατακτήριες για να μπουν στα Πολυτεχνικά τμήματα, με ποσόστωση (5 μέχρι 15%).

-Στην Πολυτεχνική Σχολή παραμένουν οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί ως έχουν, οι Μηχανικοί Περιβάλλοντος μετατρέπονται σε Χημικοί Μηχανικοί και το τμήμα Μηχανικών πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών μετατρέπεται σε Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Αυτά θα ισχύσουν μετά το μεταβατικό στάδιο, αφού οι υφιστάμενοι φοιτητές θα λάβουν τίτλους των σχολών που εισήχθησαν.

-Ιδρύεται τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικού Σχεδιασμού (το υπάρχον το ΤΕΙ θα γίνει Πολυτεχνικό).

-Ιδρύεται τμήμα Μηχανικών Διοίκησης και Οικονομίας.

-Παραμένει η Λογιστική.

-Στα Γρεβενά παραμένει η Διοίκηση Επιχειρήσεων.

-Την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί όλο το σχέδιο.

Τα παραπάνω προέκυψαν από ασφαλή ακαδημαϊκή πηγή του «Π», επί του πιεστηρίου. Αναμένονται πιο συγκεκριμένες και πιο επίσημες πληροφορίες.

e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here