Τη νίκη που θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League οριοθέτησε ως στόχο ο Ρασβάν Λουτσέσκου για την… μάχη του ΠΑΟΚ στο Dynamo Stadium του Μινσκ κόντρα στην ΜΠΑΤΕ! ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΜΙΝΣΚ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει τη δική του φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο και όπως ξεκαθάρισε σήμερα στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, σ’ ένα διάστημα με τόσα πολλά και απαιτητικά παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη, «το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις να κερδίζεις»!

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ υπεραμύνθηκε της ομάδας του, που βγαίνει από ένα δύσκολο πρόγραμμα με πολλά και διαδοχικά ντέρμπι. «Πραγματικά θεωρώ ότι από αυτή την άποψη είμαστε στο μάξιμουμ. Ίσως να ήμασταν καλύτερα αν είχαμε κερδίσει και την Τσέλσι. Οι ομάδες εξαρτώνται από την ποιότητα και η φιλοσοφία μας, η νοοτροπία μας είναι να κερδίζουμε. Αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε παίκτες και την εικόνα μας δίνοντας κάθε τρεις μέρες παιχνίδια», τόνισε.

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι στόχος του «Δικεφάλου» είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. «Αυτή η περίοδος μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Δεν ήταν μόνο η νίκη με τον Ολυμπιακό, προηγήθηκε μια σημαντική νίκη επί της ΑΕΚ, όταν κερδίζεις μέσα σε μια εβδομάδα αυτά τα παιχνίδια αποκτάς ψυχολογία. Είμαστε καλά. Και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ μας έκαναν καλό. Στο τέλος αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το τεράστιο πνεύμα για την αυτοθυσία μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να προκριθούμε και αυτό θα το κάνουμε πεθαίνοντας μέσα στο γήπεδο», είπε.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΡΟΤΕΪΣΟΝ

Δεν αποκλείεται στο ματς της Πέμπτης (4/10) να κάνει κάποιες αλλαγές, αν και θα περιμένει να δει τους βασικούς του σε ποια κατάσταση βρίσκονται λίγες ώρες πριν από το ματς με τους Λευκορώσους. «Είναι σημαντικό η ομάδα να έχει φρέσκους παίκτες, δεν θα πω ποιοι θα παίξουν, αλλά θα είναι φρέσκοι. Έχω μια ιδέα για το ποιοι θα παίξουν, ωστόσο περιμένω να δω και την τελευταία προπόνηση»

Όπως εξήγησε ο 49χρονος τεχνικός: «Η πίεση ήταν μεγάλη στα προηγούμενα παιχνίδια. Έπρεπε να κερδίσουμε, να πάρουμε αποτελέσματα, παίζαμε με τους άμεσους ανταγωνιστές στο πρωτάθλημα, μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη και ένα τοπικό ντέρμπι στο κύπελλο. Παίζοντας κάθε τρεις μέρες, έπρεπε να παίξουμε με τους πιο φρέσκους παίκτες, πάνω κάτω γι’ αυτό έγινε και γι’ αυτό υπάρχει και το ροτέισον».

Ποια είναι τα δυνατά σημεία της ΜΠΑΤΕ; «Είναι μια οργανωμένη ομάδα, με πολύ καλή νοοτροπία, έχουν 4-5 πράγματα στη φιλοσοφία τους τα οποία τηρούν ως το τέλος. Εχει εμπειρία στην Ευρώπη και αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι της αναμέτρησης. Πρέπει να ξέρουμε ότι δε θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι, αλλά είμαστε έτοιμοι για αυτό», παραδέχθηκε ο Λουτσέσκου.

ΒΕΡΝΜΠΛΟΥΜ ΚΑΙ ΟΥΑΡΝΤΑ

Τι ισχύει με τον Πόντους Βέρνμπλουμ; Νιώθει ευχαριστημένος, έχει δει βελτίωση από έναν παίκτη που περίμενε ο ΠΑΟΚ τόσο πολύ το καλοκαίρι; «Γιατί επιμένουμε σε έναν παίκτη. Υπάρχει η ομάδα και είναι μέλος της. Όμως η φιλοσοφία μου είναι διαφορετική. Πρέπει να σκεφτόμαστε το γκρουπ και όχι το αν ένας παίκτης παίζει 5 ή 10 λεπτά. Ο Βέρνμπλουμ ήταν χρήσιμος αυτή τη δύσκολη περίοδο. Μας βοήθησε με την Τσέλσι, έδωσε ανάσες σε κάποιον άλλον παίκτη, έπαιξε με τον Άρη, όπου επίσης βοήθησε να δώσουμε βοήθεια σε άλλους δύο, μπήκε με τον Ολυμπιακό και έδωσε πολλές λύσεις. Έδωσε ένα στίγμα της προσωπικότητας του. Είναι δύσκολο για κάθε νέο παίκτη να μπει αμέσως στο γκρουπ. Θέλουμε να χτίσουμε ένα δυνατό γκρουπ με βάση την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά των παικτών», εξήγησε ο προπονητής του «Δικεφάλου», επιμένοντας στην ιδέα και στην έννοια του γκρουπ και της ομάδας, που αυτός θέλει να δημιουργήσει στον ΠΑΟΚ, φέρνοντας ως παράδειγμα την προσαρμογή του Μισέλ Πλατινί, ο οποίος μέσα σε έξι μήνες ήθελαν να τον διώξουν στη Γιουβέντους, αλλά μετά τον λάτρεψαν. «Δεν είναι απαραίτητο οι μεταγραφές να παίζουν, αλλά να έρχονται και να βοηθούν την ομάδα», πρόσθεσε.

Οσο για το τι συμβαίνει με τον Αιγύπτιο Αμρ Ουάρντα; Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε την απάντηση: «Εχω μιλήσει για τον Ουάρντα. Επέστρεψε αυτή την εβδομάδα, μετά την τιμωρία του, όταν είναι έτοιμος θα παίξει».

www.gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here