Συναντήθηκε με τον κομπογιαννίτη στον Βόλο – Η 46χρονη σύζυγός του δεν άντεξε μετά τη δήθεν θαυματουργή θεραπεία – Στις 100 οι καταγγελίες στην ΕΛ.ΑΣ. – Καινούργια στοιχεία για τον μαϊμού ογκολόγο – Κάλεσμα από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μαγνησίας στους ασθενείς, που γνωρίζουν, να μιλήσουν 

Εκανε υπομονή σεβόμενος την ψυχολογική κατάσταση των ανήλικων παιδιών του και το πένθος που έχει τυλίξει το σπίτι του, παρά τον πανελλήνιο σάλο για τον ψευτογιατρό. Ομως, δεν άντεξε άλλο. Τηλεφώνησε στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μαγνησίας και κατήγγειλε ότι η σύζυγός του από την Καστοριά, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 46 ετών πριν από ενάμιση χρόνο, ήταν και εκείνη θύμα του μαϊμού ογκολόγου Νίκου Κοντοστάθη, που κορόιδευε καρκινοπαθείς ότι θα τους σώσει με μαντζούνια και βότανα από το Πήλιο και πωλούσε θάνατο.

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες, που προκαλούν σοκ για τον Νίκο Κοντοστάθη ή «Νικόλα Κοντό» ή «κύριο Νικολάου», τον άνθρωπο με τα χίλια πρόσωπα, που ψάρευε ασθενείς από εκκλησίες και είχε για έδρα του την ιερά μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πήλιο.

Ο σύζυγος της 46χρονης από την Καστοριά έλυσε τη σιωπή του μιλώντας στην πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Σοφία Ιωάννου. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε, ανέβαιναν Γολγοθά με τη σύζυγό του με τις χημειοθεραπείες που έκανε, όταν τους προσέγγισε κάποιο άτομο και τους είπε ότι στον Βόλο υπάρχει γιατρός, που κάνει θαύματα με βότανα.

Επισημαίνεται ότι ο 47χρονος έχει κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή, κατηγορούμενος για τρεις θανάτους και για 45 απάτες. Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του απατεώνα την περασμένη Δευτέρα για να τον αναγνωρίσουν πολίτες που έχουν πέσει θύματα. Από τότε τα τηλέφωνα στη ΓΑΔΑ έχουν πάρει φωτιά. Οι καταγγελίες πανελλαδικά έχουν ξεπεράσει τις 100. Οι 22 αφορούν σε Βόλο, Λαμία, Λάρισα, Ρόδο.

«Η σύζυγός μου παγιδεύτηκε», λέει ο 50χρονος

Το ζευγάρι ταξίδεψε για Βόλο βράδυ, διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο και την άλλη μέρα συναντήθηκε με τον κομπογιαννίτη, ο οποίος ζήτησε από την ασθενή να σταματήσει τις χημειοθεραπείες που έκανε. Είπε ότι θα της έκανε μία πρωτοποριακή επέμβαση που κάνει μόνος αυτός στην Ελλάδα και ότι θα τις έδινε και κάποια βότανα. Η εγχείρηση τελικά δεν έγινε, αλλά το ζευγάρι πήρε τα βότανα. Δανείστηκε 5.000 ευρώ για τη θεραπεία του ψευτογιατρού ο οποίος πήρε τα χρήματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε προφανώς αντιλαμβανόμενος ότι το ζευγάρι δεν είχε άλλα χρήματα για να δώσει.

Δυστυχώς, η 46χρονη σταμάτησε τις χημειοθεραπείες και ακολούθησε τη θεραπεία του με αποτέλεσμα μοιραίο. Ο 50χρονος ανέφερε ότι αν έκανε την τελευταία χημειοθεραπεία ίσως να ζούσε σήμερα. Η σύζυγός του πάλευε με την επάρατη νόσο δέκα χρόνια και τα κατάφερνε. Ομως, όταν έκανε τη μαγνητική διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί ραγδαία και δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Η ασθενής δεν άντεξε και «έφυγε» σε τρεις – τέσσερις μήνες. «Η σύζυγός μου παγιδεύτηκε», λέει απελπισμένος.

Ο 50χρονος προσπαθεί να διαχειριστεί το σοκ μετά τις αποκαλύψεις με τον 47χρονο. Ενημέρωσε ότι προτίθεται να έρθει στην Αστυνομία στον Βόλο και να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές για την εμπειρία του με τον ψευτογιατρό. Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τον τόπο συνάντησής τους ούτε το πρόσωπο που τους προσέγγισε. Όμως, το ζευγάρι ταξίδευε συχνά σε μοναστήρια ενώ ανέβαινε τον Γολγοθά με τις χημειοθεραπείες.

«Πρέπει να τιμωρηθεί για το έγκλημα», λέει η Σοφία Ιωάννου

Η κ. Ιωάννου δήλωσε σοκαρισμένη μετά την εξομολόγηση του 50χρονου. «Δεν πίστευα ότι ο Βόλος είχε γίνει τόσο γνωστός με τον ψευτογιατρό τόσο μακριά», ανέφερε. Κάλεσε τους συγγενείς θυμάτων που εμπιστεύτηκαν τον κομπογιαννίτη να τον καταγγείλουν στις αρχές.

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να τον τιμωρήσει. Είναι έγκλημα αυτό που έκανε και δεν βρισκόμαστε παρά μονάχα στην αρχή του. Όταν το πάρουν απόφαση και μιλήσουν οι συγγενείς θυμάτων ή ασθενών, θα αποκαλυφθεί πλήρως η δράση του ψευτοεπιστήμονα. Εχουμε υποχρέωση να σώσουμε τους καρκινοπαθείς. Δεν μπορεί κάποιος κομπογιαννίτης να τους κοροϊδεύει με μαντζούνια ενώ αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρές παθήσεις. Είμαστε προβληματισμένοι με τη δράση του, τον γνωρίσαμε, δεν τον γνωρίσαμε. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τα θύματα με οποιονδήποτε τρόπο», πρόσθεσε η ίδια.

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο: «Ο πολύποδας θα μαραθεί και θα πέσει»

 «Μοιράζοντας» ιατρικές ανακρίβειες ο γιατρός – «μαϊμού» ακούγεται να λέει σε ασθενή που υπέφερε από πολύποδα: «Μπορούμε να μπούμε σε μια θεραπεία που θα αποτοξινώσουμε το παχύ έντερο και μετά θα το κάνουμε μια πολύ αλκαλική διατροφή, θα σου ’χω μέσα κρασί».

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται νέο ηχητικό ντοκουμέντο για τη δράση του 47χρονου ψευτογιατρού, στο οποίο ο απατεώνας λέει σε ασθενή ότι ο πολύποδας θα… μαραθεί και θα πέσει.

Πληθαίνουν καθημερινά οι αποκαλύψεις για τη δράση του ψευτογιατρού και τις «θαυματουργές» θεραπείες που πρότεινε στους απελπισμένους ανθρώπους.

Τις τελευταίες ώρες ήρθαν στο «φως» η θεραπευτική δίαιτα και το «συνταγολόγιο» του 47χρονου που εμπεριέχονται στη δικογραφία, και αποκαλύπτουν την κοροϊδία και την αναλγησία με την οποία αντιμετώπιζε τους ασθενείς.

Ο 47χρονος εμφανιζόταν ως λάτρης των φυσικών μεθόδων, και σε χειρόγραφα σημειώματα, που αποκαλύπτει «το Βήμα», συνιστούσε ως «σωτήριες» ουσίες και τροφές, τον ζεόλιθο, το ριγανέλαιο, το μύρτιλο, το «μαύρο κύμινο», το αντιοξειδωτικό «μαύρο γκότσι μπέρι», το «ιπποφαές μαζί Σπυρουλίνα».

Ο προφυλακισμένος ψευτογιατρός υποστήριζε ότι αυτές οι ουσίες θα περιορίσουν σοβαρές νόσους, με τα άτυχα θύματά του να εγκαταλείπουν, τις θεραπείες τους για να ακολουθήσουν τις μοιραίες παραπλανητικές συμβουλές του.

Υποχρέωνε δε τους ασθενείς να παίρνουν χάπι γαϊδουράγκαθου, άφθονα καρότα, φάβα και κατσικίσιο γάλα, για να γίνουν καλά από τον καρκίνο.

Το παραπλανητικό διαιτολόγιο

Το επικίνδυνο διαιτολόγιο που ο ψευτογιατρός έδινε αδιακρίτως στα θύματά του έφερε στο φως το MEGA.

Με τον τίτλο «Ενίσχυση – Αποτοξίνωση – Ρύθμιση μεταβολισμού και εντέρου», ο 47χρονος προσπαθεί να συνδέσει το συκώτι με την ψυχολογική διάθεση του ασθενούς.

«Στη λειτουργία του ήπατος επιδρά πολύ και κατά περίεργο τρόπο η ψυχική διάθεσις. Η παραγωγή της χολής αυξάνει πολύ κατά τη θλίψιν, μετρίως κατά την ευχαρίστηση και σταματά κατά την οργήν. Σωστή δε και η λαϊκή ρήση “μου έπρηξες το συκώτι”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ψευτογιατρός.

Όπως ισχυρίζεται στο γραπτό του, «μυστικές» τροφές, όπως το σπανάκι και τα σπαράγγια, θεραπεύουν τον καρκίνο.

«Σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και φακές θα σας προστατέψουν, απομακρύνοντας τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό σας, που συμβάλλουν στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα», σημειώνει ο 47χρονος.

Σε άλλο σημείο προτρέπει τους πελάτες να φτιάξουν έναν ιδιαίτερο χυμό, ο οποίος είναι, όπως λέει, θαυματουργός.

Η διατροφή αυτή δίνει μεγάλη βάση στη χρήση blender, ενώ στις σημειώσεις του ο 47χρονος κάνει και σχόλια για μία ασθενή, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τον ασθενή στον οποίο την έδωσε για να την εφαρμόσει.

Υπάρχει δε, ιδιαίτερη αναφορά στο πρωινό, όπου προτείνει ξανά και ξανά άφθονα καρότα.

Τέλος, για να δικαιολογήσει τυχόν παρενέργειες που θα μπορούσε να παρουσιάσει ένας ασθενής, δεν ξεχνά να αναφέρει: «Εφόσον μικρόβια εμφανίζονται και τοξίνες αποβάλλονται, είναι δυνατόν να εμφανιστούν σύντομα συμπτώματα σαν της γρίπης. Θα εμφανιστεί δηλαδή μια “θεραπευτική κρίση” από την υπερδιέγερση του οργανισμού».

«Ανακόλουθα τα διαιτολόγια»

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου, διαιτολόγος, διατροφολόγος, σχολιάζοντας το διαιτολόγιο που έδινε ο 47χρονος ψευτογιατρός στα θύματά του, και εξηγώντας ότι εκτός του ότι δεν στηρίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο, ήταν εν δυνάμει και επικίνδυνο.

«Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό δεδομένο που να σχετίζει τη διατροφή με θεραπεία του καρκίνου. Ανάγκαζε τους ασθενείς να σταματήσουν τη θεραπεία τους, προκειμένου να ακολουθήσουν αυτό το μοντέλο που ακούγεται ελκυστικό, άρα εύκολα πείθει κάποιον να το ακολουθήσει, αλλά δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση πίσω από αυτό», σημείωσε ο κ. Παπαλαζάρου.

«Η διαιτητική προσέγγιση σε ό,τι αφορά στην θεραπεία πρέπει να είναι πολύ εξατομικευμένη. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα σε αυτούς τους ασθενείς είναι το πρωτεϊνικό ισοζύγιο. Πρέπει να παίρνουν πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας. Τα διαιτολόγιά του είναι εντελώς ανακόλουθα», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here